• Zomer (?), zand en bossen.

 • Zomer (?), zand en bossen.

  Op 1 juni is de officiële zomer, de meteorologische zomer, begonnen. Dat weten we ook al enkele dage, Hogere temperaturen, meer zonne-uren, vrijwel geen neerslag meer. Dat zorgt voor droge zandpaden, stof dat opwaait en droge bossen. In die laatste is het goed toeven, omdat daar de temperatuur en de zonnestaling uit te houden is.

  Qua wedstrijden was de trailrun in het Leudal bij Heythuysen het belangrijkste vandaag (zondag). 2 Grenslaupers aan de start op de 22 km afstand. Henk Janssen en Hans Nievergeld. Ruim 2 uur en 10 minuten hun tijd. Dat laatste is bij trail-runnen het minst belangrijk, genieten van het lopen van het weer en van de omgeving is het belangrijkste.

  De Hema IJzeren Man Loop was er ook op de 4e juni. Marc Munnecom liep de laatste voorbereidingstraining voor Maastrichts Mooiste die op 11 juni op de kalender staat. Verder waren in Weert Maria Stienen, Leny Gillessen, Henk van Bree, Thijs van Pol, Marcel van Aggel, Wout Scheper. Meest gekozen afstanden daar, de 4 km en de 7,5.

  Dan nog de Gastloop van dinsdag 6 juni. Startplaats nabij Torenroth 17 in Stramproy. Daar is ook de finish. Organisatie Henny Offermanns. De gastlopen van de Grenslaupers staan voor iedereen open. Wil je meelopen, of wandelen, zorg dan dat jet uiterlijk om 19:25 u op de aangegeven plek bent.

  11 juni staat in Stramproy een Beursplein en een Feestplein gepland. 35 verenigingen, waaronder LG De Grenslaupers, presenteren zich aan iedereen op het kerkplein tussen 13 en 16 u. Aansluitend is er een Muziek- en Feestplein tot ongeveer 20:00 u.

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl