• Yoehoe, 2x Michel Hoeken, discipline

 • Yoehoe, 2x Michel Hoeken, discipline

  De 60e editie van de Grenslaup zal naar verwachting nog zeker 1 maand op zich laten wachten. 16 januari is het niet geworden net zoals zo vele wedstrijden en trimlopen. In België daarentegen worden wel trimlopen en wedstrijden georganiseerd, maar met strikte regelgeving waar het Corona-maatregelen betreft.

  Net als in Duitsland en Oostenrijk is men daar op vele vlakken gedisciplineerder in de handhaving en uitvoering van de Covid-regelgeving. Iets wat de redacteur van dit artikel in de voorbije dagen weer persoonlijk mocht ervaren in Duitsland.

  Discipline is ook op trainingsvlak vereist. De motivatie zinkt snel als er geen ‘stok achter de deur’ is om te gaan trainen. Gelukkig is die stok er vanaf zaterdag 14 januari weer wel. Yoehoe, er mag weer getraind worden, grotere groepen mogen weer, mits binnen de groep de 1,5 m maatregel gehandhaafd en toegepast wordt. Ook in de avonduren trainen is weer mogelijk. Vanaf 18 januari worden daarom de dinsdag- en donderdagtrainingen weer opgepakt.

  Michel Hoeken is de Grenslauper die de voorbije weken 2 keer aan Belgische hardloopevenementen kon deelnemen. Op zondag 2 januari liep hij een bosloop in het kader van het Teutenbosloopcriterium in Herent (Pelt), 11 km in 1:05:19. 9 Januari trainde hij – gedisciplineerd als hij is – 13 km in zijn eentje tijdens slechte weersomstandigheden. 16 Januari was hij weer bij de Teutenlopen te vinden. Dit keer 12 km in 1:12:33 in Hamont-Achel bij de Witte Berg. De boslopen van dit criterium vinden vaak onder pittige omstandigheden plaats. Modderig parcours, heuvelachtig, glad, bochtig met natuurlijke hindernissen. Des te meer een uitdaging!

  Wil je ook meer discipline in je hardlopen krijgen? 6 weken mag je gratis meetrainen bij De Grenslaupers om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op te doen.

  Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl