• Weert, Maastricht en … trainen.

 • Weert, Maastricht en … trainen.

  Het aantal wedstrijden neemt langzaam toe. Het aantal deelnemende Grenslaupers daaraan nog niet. Mogelijk ligt dat aan de vakantieperiode,  de voorzichtigheid om nu al ergens aan deel te gaan nemen, de conditie die nog niet voldoende is, de afstand die men tot een wedstrijd of trimloop moet afleggen, het al dan niet gevaccineerd zijn, blessureleed, of nog misschien wel 10 andere redenen.

  Echter 1 augustus was een zondag waarop in 2 Limburgse steden Grenslaupers te vinden waren. 4 In Weert bij de maandelijkse IJzeren Man Loop. Die trimloop maakte voor het eerst gebruik van 2 nieuwe ronden. Één van 3,9 km en één van 5,9 km. Deelnemers kunnen uit een aantal mogelijkheden kiezen om hun kilometers te maken. Maria Stienen koos voor de 1 x de 3,9 km, Thijs van Pol voor 2 x 5,9 km, Marcel van Aggel voor 1 x 3,9 km + 2x 5,9 km en Toos Rademaekers voor 2 x 3,9 km. Divers dus. Thijs en Marcel wisten beide een verdienstelijke 3e plek in hun categorie en op hun afstand te halen. Verdere uitslagen op www.uitslagen.nl

  Vera Coenen was in het zuiden van de provincie te vinden, Maastricht om precies te zijn. Daar werd op aangepaste wijze de triathlon van Maastricht gehouden. Voor haar bestond de gekozen afstand uit 5,2 km hardlopen (in plaats van 1,9km zwemmen in de Maas waarvan de stroming te hard was om te zwemmen), 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen. 6:06:48 u. had ze nodig om dit allemaal te volbrengen. Chapeau. Geweldige prestatie.

  Verder waren diverse hardlopende leden op hun trainingsronden te vinden op diverse plekken in de provincie (vooral het midden) en in het oostelijke deel van Brabant.

  De ‘hernieuwde beginners’-groep is goed gestart. 2 Mensen zijn met blessures afgevallen, maar de anderen gaan als een speer. Ze beginnen nu aan week 3 van Start to Run.

  Ben je tijdens de pandemieperiode al met hardlopen begonnen? Wil je daar in begeleid worden? Wil je beter, sneller worden? Wil je liever samen trainen, samen lopen, samen sporten, meer gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus. Kom dan gewoon gratis 6 weken bij ons hardlopen en meetrainen! Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen samen met anderen! Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl