• Weer een woord…. regen!

 • Weer een woord…. regen!

  Regen?

  Regen kunnen we het woord van dit weekend noemen. Enig woord, als je er tekort van hebt, maar de laatste maanden kan het wel wat minder. Als we echter naar de weersverwachting van de komende dagen kijken, is het voornaamste wat we gemeld krijgen…. REGEN!

  Hele zondag druilerig weer, soms wat minder regen, soms wat meer, soms motregen, soms regenbuitje. Er bleef nattigheid uit de lucht vallen. De redacteur had ermee te maken, maar veel meer ook de Grenslaupers die bij 2 evenementen te vinden waren. De Hema Ijzerenmanloop in Weert en de Vaalserbergtrail in Vaals (where else?)

  IJzeren Man Weert

  9 Grenslaupers en 5 Vrienden van de Grenslaupers, die de regen en modder trotseerden. Parkeren kon ook deze keer niet in de buurt van de start, omdat het daarvoor beschikbare weiland te nat en drassig was. Stukken van het parcours die nat en glibberig waren. Ook delen die zeer goed beloopbaar erbij lagen. Pittig voor de deelnemers. Henk van Bree, Sonja van Melick, Vera van Melick, Hans Truijen, Helmi Truijen, Marcel van Aggel, Harold Schroën, Koen Kusters en Thijs van Pol. Allemaal – met uitzondering van Marcel van Aggel – kozen ze voor 7½ km. Marcel 15½!

  Grenslauper van het weekend!

  Henk Janssen kunnen we de Grenslauper van het weekend noemen. Hij was de enige (waar kennen we dat woord ook alweer van?) Grenslauper die in Vaals bij – of moeten we zeggen ‘op’ het Drielandenpunt te vinden was. Daar vond namelijk de start plaats van de Drielandenpunt Wintertrail. 10, 21, 30 of 50 km!!! Henk had de 21 km gekozen, 850 hoogtemeters, modder, nat, regen. Hardlopen, glijden, klimmen, kuiten bijten en daarna voldaan over de eindstreep komen. Door 3 landen gelopen, geklommen, gegleden! 2:31 had hij voor de afstand nodig.

  Wil jij lid worden van het enige Grenslaupersvolkje?

  Dat kan! Je kunt bij dit befaamde hardloopvolkje aan je conditie werken. Kleur aan je sportleven geven. 30 jaar oud is het volkje in dit jaar. We weten nog niet of we daar wel een feestje van gaan maken! We willen als hardloopvolk groter worden, groeien.

  Wil je dus toetreden tot deze exclusieve speciale groep? Wil je beginnen met hardlopen, trainen voor een specifiek doel, je grenzen in 2024 verleggen, aan hardloopwedstrijden, trails, of andere hardloopevenementen deelnemen?

  Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle andere weersomstandigheden  trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Wil je je netwerk uitbreiden, gezellig met andere praten (niet óp de telefoon zitten!)? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of als je een absolute beginner bent, meld je dan aan voor het Go2Run project, dat 6 april weer van start gaat. Kijk daarvoor bij https://www.degrenslaupers.nl/go2run-beginnen-met-hardlopen