• Water, waterprestatie, fietsprestatie én kermisprestatie

 • Water, waterprestatie, fietsprestatie én kermisprestatie

  Vorige week een oproep gedaan om de fout in het artikel van de week daarvoor te zoeken. 1 Oplossing kwam binnen, echter niet de juiste. Mocht er nog iemand zijn, die op zoek wil gaan, dan is deze week nog je kans.

  De Grenslaupers is één van de atletiekverenigingen in de regio Weert en Midden-Limburg. Meest nabij zijn AV Weert en Atletiek Leudal. Beide verenigingen hebben – net als de Grenslaupers – een trimloopserie. Atletiek Leudal de Leudal Bosrun (elke 4e zondag van de maand, gratis, ronden van 3 km, geen uitslagen, wél tijdregistratie), AV Weert de HEMA IJzeren Man Loop (elke 1e zondag van de maand, diverse afstanden en ronden, uitslagenlijsten, tijdregistratie en niet gratis), De Grenslaupers de Grenslaup Vosseven (elke 3e zondag van de maand behalve juli en augustus, klein inschrijfgeld, geen uitslagenopmaak, wel tijdregistratie, verloting div. prijsjes). Bij elk van de verenigingen worden ook allerlei prestaties neergezet door individuele personen. Dit weekend willen we daar 3 prestaties en enkele personen even uitlichten.

  Wim Janssen, organisator van de trimloop in Weert is in de voorbije 2 weken van Weert naar Dresden (D) gefietst en terug. Dagelijks legde hij ruim honderd kilometer af, daarbij streken doorkruisend waar de redacteur van deze artikelen ook regelmatig vertoefd heeft.

  Bij Atletiek Leudal was het Jac Beijnsberger die op zaterdag 26 augustus aan de Roermond City Swim deelnam en 2 km in open water (Roer en Maas) zwom, tegen de sterke stroming in en vervolgens met de stroom mee. Dat alles om geld in te zamelen voor het Alzheimerfonds. Ongeveer 14 uur na afloop van het zwemfestijn stond hij bij zijn eigen vereniging weer aan de start van de maandelijkse trimloop om ‘even’ 6 km in een stevig tempo over de bospaden en tracks af te leggen. Maria Stienen en Leny Gillessen waren er namens de Grenslaupers ook bij. Niet bij het zwemmen, maar bij de Bosrun.

  Bij De Grenslaupers was het een 3-tal, dat op vrijdag 25 augustus op pad ging voor één van de langere trainingen in de voorbereiding op de najaars-marathons. 30 km op het programma. Niks bijzonders, ware het niet, dat het regende, regende, regende! Drijfnat konden ze – Kristel Evers, Hans Nievergeld en Marcel van Aggel - de training uiteindelijk afsluiten. Doel gehaald net als Wim en Jac!

  Toch was er ook nog een wedstrijd, de Kermishappening in Molenbeersel. Daar is enkele jaren geleden een traditie weer opgepakt door met de jaarlijkse kermis een hardloopevenement te organiseren. Was dat vele, vele jaren geleden de Kermis-marathon met rondjes van 1 km, nu een volwaardige Kermisloop met jeugd-afstanden en voor de ouderen een 5 en 10 km. Sonja van Melick, Anita Palmen, Theo Halfers en Roel Roumen erbij.

  Alle foto’s van dit weekend zijn te zien via: https://photos.app.goo.gl/vc6Qw6DCk8ivxfBV9

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, in het buitenland aan wedstrijden deel te gaan nemen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl