• Water, veel water was er én de Rotterdam marathon komt er aan

 • Water, veel water was er én de Rotterdam marathon komt er aan

  Een bizarre week ligt achter ons. Een week met veel wateroverlast (die trouwens nog voortduurt), een week met trainingen die in het water vielen door de hevige regenval. Een week met veel slachtoffers van het overtollige water in gebieden waar de Grenslaupers geregeld te vinden waren en zijn voor hardloopevenementen, Valkenburg, Geuldal en meer Zuid-Limburgse plaatsen. Ook in de Duitse Eifel kwamen we regelmatig ook in of in de buurt van de zwaarder getroffen plekken. Ons medeleven gaat uit naar de mensen die daar zo hard getroffen zijn.

  De trainingen in de voorbije week werden overschaduwd door de hevige regenval en de daaruit voortvloeiende wateroverlast in de bossen en op de wegen. Hardlooptraining was mogelijk, maar met beperkingen. Parcoursen werden aangepast, de startersgroep begint week later.

  We zijn benieuwd hoe het verder gaat lopen met eventuele beperkingen na de uitbraken van besmettingen na de te snelle versoepelingen eind juni. We hopen dat dit geen gevolgen heeft voor aankomende wedstrijden en geplande evenementen. In ieder geval gaan we door met het plannen en organiseren van de Grenslaup Vosseven en de Halve van Ell.

  Sommige Grenslaupers kijken al vooruit naar oktober, de 24e om precies te zijn. Dan staat de marathon van Rotterdam gepland. De voorbereidingen daarvoor zijn nu reeds begonnen. Hetzelfde trio als dat van vorige week haalt ook nu het nieuws. Henk Janssen, Hans Nievergeld en Wijnand Willems legden in de ochtenduren van de 18e juli 24 km af in een ronde die hen door de Schoorkuilen in Nederweert-Eind voerde. Mooie afwisselende route, met mooie vergezichten en uitkijkpunten. De spits van de voorbereiding op Rotterdam is er daarmee af.

  Ben je tijdens de pandemieperiode al met hardlopen begonnen? Wil je daar in begeleid worden? Wil je beter, sneller worden? Wil je liever samen trainen, samen lopen, samen sporten, meer gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus. Kom dan gewoon gratis 6 weken bij ons hardlopen en meetrainen! Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen samen met anderen! Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl