• Water, Regen, Regenwater, Zee, Komkommer, vakantie!

  • Water, Regen, Regenwater, Zee, Komkommer, vakantie!

    Verhalen moeten uit de leden komen, of door leden aangedragen worden. Daardoor kan de nieuwsredactie zijn werk doen. In deze periode van het jaar is er echter weinig te beleven voor Grenslaupers, tenminste op hardloopgebied. Nieuws is er bijna geen en daarom wordt het soms gemaakt. In Berlijn door een wild zwijn om te toveren tot leeuw en bij de Grenslaupers worden hardloopschoenen komkommers. Het is dus komkommertijd, dé tijd van het jaar, waarin er bijna geen nieuws is en het nieuws verzonnen, gemaakt, bedacht wordt. Vanuit Marc Munnecom kwam het idee om eens iets over de vakanties van mensen te schrijven. Goed idee. Thema, water, want hij zelf had vakantie gehad in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee. Strand, zeewater, oneindige watervlaktes, hardlopen op blote voeten (de schoenen waren immers tot komkommers verworden!) en rust, veel rust met de golfslag van het Mediterrane water op de achtergrond. Méér Grenslaupers zijn of gaan nog op vakantie. Meer verhalen zullen dus nog wel volgen.

    Wat verder belangrijk was, water, regenwater. Het halve weekend viel dat met bakken uit de hemel. De redacteur die in Weert bij de HEMA IJzeren Man Loop foto’s wilde maken kwam niet verder dan 2 Grenslaupers om in beeld te vangen. Toen hield hij het voor gezien en toog drijfnat naar het dichtstbijzijnde dranklokaal om even op te warmen en een koffietje te nemen. Daarbij overpeinsde hij de beelden van Marc met zee, schoenen, verten, zon, geen regen, geen regenwater, maar wel vakantie! Dromend en denkend aan dat alles schrok hij om half 3 in de middag thuis in een gemakkelijke stoel wakker om te constateren, dat het nog steeds regende, dat het nog steeds komkommertijd was!

    Wil je meer foto’s bij dit artikel zien? Kijk dan via dit LINKJE!

    Wil je ook in komkommertijd voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, in het buitenland aan wedstrijden deel te gaan nemen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl