• Wat kan hardlopen en wandelen mooi zijn.

 • Wat kan hardlopen en wandelen mooi zijn.

  Hardlopers en wandelaars zijn gelukkige mensen (denken we, of beter, weten we wel zeker!). Ze vertoeven meestal buiten. Hebben ruimte om zich heen. Verplaatsen zich over grotere, gevarieerde afstanden en allerlei typen ondergrond. Komen door allerlei gebieden (bewoond, onbewoond, natuur, geïndustrialiseerd, bergachtig, vlak). Ze trotseren weer en wind, behalve de mooi-weer-wandelaars en -hardlopers, en genieten daar extra van. Hebben rust om zich heen, als ze tenminste geen oordopjes e.d. in hebben met muziek. Ze horen de geluiden van allerlei dieren en het fluiten van de vogels, het ruisen van struiken en bomen (lees eerst de vorige zin opnieuw!). Daardoor raakt hun hoofd leeg, de geest helder.

  Als je niet alleen op pad gaat is het nog leuker, dan kun je onderweg nog over allerlei zaken praten, vertellen, lachen, huilen, zingen, als je dat tenminste wilt. Samen is ook socialer! Zoals bij De Grenslaupers dus!

  Henk van Bree trok er vanmorgen (zondag 30 januari) met loopmaat Thijs van Pol op uit en trainde 17 kilometer in en rond Stramproy. Rustige paden, mooie uitzichten.

  Jos Smeets ging alleen, wandelde tussen de 8 en 9 km in het prachtige Leudal in de buurt van Roggel, Haelen en Heythuysen. Genoot van de stilte, de mooie omgeving.

  Michel Hoeken was degene die het zo zwaar had dit weekend, dat hij geen foto’s kon nemen, omdat het parcours dat hij liep te pittig was door heuveltjes, duinen, los zand, uitstekende wortels van bomen. Teutenbosloop-criterium in Hechtel-Eksel (B), 9 km in 56:12 min. Hij beleefde wat hierboven omschreven is.

  Als alle versoepelingen doorgaan, zal er op 11 maart 2022 voor het eerst sinds 2019 weer een algemene ledenvergadering plaatsvinden met de noodzakelijke agendapunten ter bespreking.

  Wil je ook gelukkig gaan hardlopen? 6 weken mag je gratis meetrainen bij De Grenslaupers om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op te doen.

  Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl