• Wat een week! Waarom? Lees maar eens!

 • Wat een week! Waarom? Lees maar eens!

  Sommige weken zitten vol met Grenslaupersactiviteiten. Zoals de afgelopen week.

  Dinsdagavond was er een zeer mooie, maar ook pittige Gastloop in en door het Leudal vanuit Haelen. De routes voerden vanaf de parkeerplaats bij het museum over deels verharde, onverharde, zan- en grindpaden door het fraaie natuurgebied van de 2 beken (Roggelsebeek en Leubeek). De organisatoren waren deze keer Henk Janssen en Joop Brouwers.

  Donderdagavond de reguliere training. Deze keer gelukkig niet in de regen, maar met rustig en koeler weer.

  Vrijdagavond de Singelloop in Weert. Daar slaagden 2 van de deelnemers aan het enkele weken daarvoor afgesloten Go2Run project glansrijk voor de 10 km (eigenlijk was 5 km de planning). Beide, Tim en Frank, lieten zien, dat je met goede training en trainingsbegeleiding, doorzettingsvermogen en motivatie én niet geblesseerd raken, ver kunt komen in een redelijke termijn. Gefeliciteerd mannen. Welkom bij de vereniging. Verder waren Theo Halfers, Marcel van Aggel, Wijnand Willems, Sonja van Melick en Vera van Melick bij deze loop te vinden.

  Zondag 2 juli de Hema IJzeren Man Loop. Dit keer Marcel van Aggel, Thijs van Pol, Maria Stienen, Leny Gillessen en Koen Custers aan de start. Bij zeer fraaie weersomstandigheden legden zijn de door hen gekozen afstanden af. Een van de ronden moest op het laatste moment door de organisatie aangepast worden om een broedend ganzenpaar niet te storen. In zo’n geval is omlopen echter geen bezwaar.

  Wat in de voorbije weken ook is gebleken (dat rijmt), is dat de verhalen op de website steeds beter worden gelezen. Was dat eerder slechts enkele tientallen keren, nu gaat de teller bijna steevast over de 100 per week. Wanneer gaan we de 200 kijkers/lezers aantikken?

  De enquête van de Halve Marathon Commissie is afgelopen vrijdag gesloten en de gegevens zijn bekend. De aandachtspunten die dat heeft opgeleverd zullen t.z.t. meegenomen worden in de voorbereidingen en de uitvoering.

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, in het buitenland aan wedstrijden deel te gaan nemen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl