• Warm?

  • Warm?

    Waar het voorbije weken wel eens wat frisser was qua temperatuur, was het 2e deel van de afgelopen week top te nomen. Hoge tot zeer hoge temperaturen, geen neerslag! Ideaal om te lopen? Niet echt. Bij temperaturen van rond de 30 graden is het niet zo gezond om grote inspanningen te leveren. Kan afbreuk doen aan je conditie en gezondheid. Wedstrijdorganisatoren houden daar de laatste jaren steeds meer rekening mee. Starttijden worden naar voren gehaald, afstanden ingekort, programmaonderdelen komen te vervallen. Maastrichts Mooiste trof dat lot ook op 11 juni. De 10 mijl kwam te vervallen, alleen de 10 en 5 km vonden doorgang en startten al rond 09:15 u. Zo bleef men de grootste hitte en daaruit voortvloeiende andere problemen vóór.

    Marc Munnecom was daar het ‘slachtoffer’ van. Wilde de 10 mijl doen, maar mocht ‘slechts’ de 10 km doen. Pluspunt… om even na 10 uur was hij al aan het uitlopen! Terrasje genoeg in Maastricht!

    Vlak na de middag begon in Stramproy de manifestatie Rooy Samen Verbonden met een Beursplein van 13 tot 16 uur en een Feestplein vanaf 16:00 u tot…

    35 Verenigingen presenteerden zich. Ook de Grenslaupers. Een stand, aantal vrijwilligers, flyers, grabbelton, informatie en vooral contact en gezelligheid. Het weer speelde goed mee en op het plein was het een komen en gaan. Kijken wat dit voor de vereniging oplevert. Nieuwe leden?