• Wandelen, maar dan veel en lang in plaats van… hardlopen.

  • Wandelen, maar dan veel en lang in plaats van… hardlopen.

    Vorige week hebben we een onderdeel weg gelaten, omdat het nog niet af was. Michel Hoeken zette – zoals hij wel meer doet – een zeer aparte prestatie neer. Deze keer de Hiking Trail in Nationaal Park Hoge Kempen in de buurt van Genk-Waterschei-Eijsden-Maasmechelen in België. Een bijzondere plek. Vroeger lagen hier kolenmijnen. Die zijn gesloten, maar de Belgen hebben de overblijfselen niet gesloopt, maar omgevormd tot toeristische bezienswaardigheden. Schachttorens zijn blijven staan, oude mijngebouwen zijn prachtige musea geworden, andere locaties zijn omgetoverd tot horeca of kantoren. Denk aan C-Mine in Genk o.a.

    In het gebied is nu een wandelroutenetwerk opgezet van 100 km! Michel heeft in 4 dagen samen met zijn vrouw en schoonzus (beide oud-Grenslaupsters) de totale afstand van 100 km in 4 dagen gewandeld van 3 t/m 6 juni. Dagelijks tussen de 24 en 27 km Alles is nu opengesteld voor dagjesmensen en toeristen. Inclusief de 2 Terhills (steenbergen) in het gebied. Pittige routes, zeer afwisselend terrein en parcours. Prachtige uitzichten als je de Terhills beklommen hebt.

    Op hardloopgebied was er verder dit weekend niets te melden. Volgende week de Grenslaup Vosseven in Stramproy.

    Het 6 weken gratis meetrainen werkt aanstekelijk. Heeft al enkele nieuwe mensen opgeleverd, die in een probeerfase zitten. Wil jij ook gratis 6 weken meetrainen om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl