• Waat ein waer (vertaling: Wat een weer)!

 • Waat ein waer (vertaling: Wat een weer)!

  De weersomstandigheden van het weekend waren in het voordeel van de hardlopers, wandelaars en fietsers. Lekker zonnetje, straf windje, heldere luchten. Jos Smeets trok er wandelend op uit, ruim 11 km rondom het Leudal. Genietend van het landschap, de vogels en de andere dieren. Veel mensen op de been, vooral bij de horecagelegenheden, die gelukkig weer hun ding mogen en kunnen doen.

  Hans Nievergeld, Henk Janssen en Wijnand Willems zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de marathon van Rotterdam. Wekelijks andere locatie en parcours. Vandaag een grote ronde in de buurt van De Banen, Sarsven en de Schoorkuilen in Nederweert-Eind.

  In België mogen al langer hardloopevenementen georganiseerd worden. Daarom kunnen daar ook criteria met meerdere wedstrijden gehouden worden. Het Teutenbosloopcriterium is er daar één van Vaste deelnemer vanuit de Grenslaupers, Michel Hoeken (ook deze keer met zijn hardloopmaat en oud-Grenslauper, Hans van Dooren). 10 kilometer in 1.02.11 over een zanderig, heuvelig en daardoor extra pittig parcours, dat op de open gedeeltes langs een waterpartij ook nog een straffe tegenwind kende. Voor iemand die nog geen week geleden zijn 74e verjaardag vierde geen slechte prestatie, integendeel.

  De Grenslaup Vosseven (60e) gaat in ieder geval op zondag 20 februari door. Lees meer hierover in de (social) media.

  Wil je ook onder alle weersomstandigheden leren hardlopen? 6 weken mag je gratis meetrainen bij De Grenslaupers om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op te doen.

  Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl