• Villa Pardoes en de Grenslaupers

 • Villa Pardoes en de Grenslaupers

  Er was eens ….

  Een grote stichting die gezinnen met een ernstig ziek kind in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar een onbezorgde vakantie aanbiedt. Die stichting werkt met allerlei instanties en bedrijven samen om dat te kunnen realiseren. Ook organiseert ze op de 2e zaterdag van december jaarlijks de Villa Pardoes Winterrun.

  4 Grenslaupers namen hieraan deel. Nat zijn ze geworden, maar ze hebben de wedstrijd uitgelopen. Medaille ontvangen en als ware kampioenen geposeerd. Henk van Bree, Anita Palmen, Helmi Truijen en Hans Truijen, waren de winterrunners in Kaatsheuvel. Door hun deelname ondersteunden ze het werk van Villa Pardoes.

  Gemeentelijk Bosloopcriterium

  In Kaulille was de laatste wedstrijd/trimloop/bosloop van het gemeentelijk Bosloopcriterium in de Belgische grensstreek. Michel Hoeken heeft aan alle boslopen deelgenomen. Zo ook vandaag. 9 km over een - ondanks de gevallen regen - redelijk goed te belopen parcours. Eindtijd 56 minuten en 10 seconden. 

   

   Grenslaup Vosseven

  De laatste van 2023 staat er aan te komen op 17 december aanstaande. De 78e! Zie voor verdere info www.degrenslaupers.nl/evenementen/ Wat je nodig hebt om deel te nemen vind je daar!

  Op zondag 21 januari 2024 is de 79e!

  Weetje!

  De voorloper van de grenslaup Vosseven was de Wallenloop in Tungelroy en later in Altweerterheide. Die kende 325(!!!) edities. Totaal hebben de Grenslaupers en haar voorganger (Recreatiesportgroep Weert e.o. dus al 408 trimlooporganisaties op hun naam staan.

   Silvester Gastloop

  Jaarlijks op 31 december wordt ter afsluiting van het hardloopjaar / verenigingsjaar een slot-gastloop gelopen, waarbij iedereen welkom is, ook niet-Grenslaupers. Start 10:00 u. voor de hardlopers. Wandelaars kunnen op eigen gelegenheid starten vanaf 10 uur. Voor de hardlopers zijn er diverse routes beschikbaar qua afstand en tempo. Locatie niet vergeten, Boshuis ‘Nieuw Vosseven’ Lochtstraat 28, Stramproy. Deelname is gratis.

   Lid worden van het Grenslaupersvolkje?

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, internationaal te worden, in het buitenland aan wedstrijden deel gaan nemen, trails lopen, aan trimlopen deelnemen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl