• Venloop, familiebezigheid en Bilzen

 • Venloop, familiebezigheid en Bilzen

  Corona heeft veel teweeg gebracht in de hardloopwereld. Konden de Grenslaup Vosseven en de Halve van Ell in 2020 en 2021 niet of nauwelijks doorgang vinden, ook de Venloop stond 2 jaar niet op de kalender. Zelfs in 2022 moest de datum verplaatst worden. Toevallig viel die nieuwe datum samen met de Grenslaup Vosseven 63 in Stramproy. 4 Grenslaupers stelden hun startnummer van de Venloop in de week vóór de 15e beschikbaar voor overname, omdat ze geen tijd, zin hadden om deel te nemen, geblesseerd waren, of de weersvoorspellingen gelezen hadden.

  Toch stonden nog enkele Grenslaupers aan de start, waaronder Marc Munnecom. Hij legde de 10 km met goed gevolg af, ondanks de hitte (het werd 28 graden). Hij noteerde 46.11.

  De Grenslaup Vosseven had aanzienlijk minder deelnemers dan de Venloop, maar was niet minder gezellig. Eigenlijk meer een familiegebeuren dit keer. Ouders wisselden zich af om met hun kids de 1 km te lopen. Hoe vreoger met sporten begonnen wordt, hoe beter. Er werd rustig gelopen over diverse zelf gekozen afstanden. Volgende maand de laatste Grenslaup in de reeks van 2021-2022. Met kleine tombola.

  Bilzen in België is bekend om zijn Jazz Bilzen, een bijzonder mooi festival. Daarnaast is het een fraai oord in de Haspengouw, de fruitstreek van België. Hardlopen is ook een hoofditem voor de stad. Michel Hoeken liep er de Bilzen Run, een 10 km door het heuvelige landschap. 90 hoogtemeters over die afstand en voor hem een eindtijd van 59.42! Zeer mooi resultaat.

  Het 6 weken gratis meetrainen werkt aanstekelijk. Heeft al enkele nieuwe mensen opgeleverd, die in een probeerfase zitten. Wil jij ook gratis 6 weken meetrainen om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl