• Tongeren en de Harz.

  • Tongeren en de Harz.

    De eerste helft van 2022 zit er bijna op. Nog enkele dagen.

    Iets te laat om in het vorige artikel mee te nemen, kwam de melding van Michel Hoeken, dat hij op zaterdag 18 juni had deelgenomen aan de Aterstaose Jogging in Tongeren. Michel is erg goed op dreef en finishte in 58 minuten en 14 seconden op een afstand van 10,4 km. En dat bij de temperaturen van dat weekend. Helaas hebben we geen opname van dit evenement.

    De redacteur van dit artikel vertoefde deze week in de Harz in Duitsland voor een welverdiende (zo gaf hij aan) vakantie. Geen strand, geen luie stoelen, geen zee, maar een enigszins actieve vakantie met enkele pittige wandelingen erin. Één opmerkelijke wandeling was er op vrijdagavond. Geen lange wandeling, maar wel zó pittig, dat er ruim één uur nodig was voor nog geen 3 km! Reden… een gedeelte van de route was er niet meer. Waarom? Invloed van klimaat! In het gebied is de voorbije tijd een enorme bomensterfte opgetreden door stormen, ziektes en klimaatverandering. Om de route toch te kunnen wandelen koos Jos er voor om over het niet meer bestaande pad te gaan! Afstand ongeveer 350 meter, tijd voor dat stukje, ruim 15 minuten! De foto maakt duidelijk waarom.

    Het 6 weken gratis meetrainen geldt altijd. Heeft al enkele nieuwe mensen opgeleverd, die in een probeerfase zitten. Wil jij ook gratis 6 weken meetrainen om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl