• 'tismewhat

 • ‘tismewhat

  ’t Is me what een week bij de hardloopvereniging. We waren net weer in ‘schwung’ met hardlopen, komen er berichten uit Den Haag en omstreken dat er een persconferentie gegeven gaat worden. Daar blijkt, dat er na 17:00 u. niet meer op of in accommodaties getraind mag worden. Betekent, dat De Grenslaupers op de donderdagavond niet meer gebruik kunnen maken van de atletiekbaan in Weert. Daar werd – met de nodige beperkingen uit de eerdere maatregelensessie – alleen van de buiten-accommodatie gebruik gemaakt en niet van de kleedlokalen. Nu dus daar even niets. Minimaal tot en met 19 december. We gaan de mogelijkheden bekijken die ons resten om toch met het hardloopvirus in contact te blijven.

  Positief was het dat op woensdagavond 24 november 2 Grenslaupers slaagden voor hun diploma assistent-trainer. Onder leiding en begeleiding van Piet Houben van AV Weert vergaarden zij de benodigde basiskennis om een training te kunnen verzorgen. Zij vergroten de trainersgroep van de vereniging daarmee tot 4. Aanvullend zijn er nog 2 trainers van AV Weert die incidenteel op de donderdagavonden trainingen verzorgen.

  De redacteur van dit artikel had ook nog een 2-tal ervaringen. Hij was in de voorbije dagen in de Duitse deelstaat Baden-Würtemberg. Corona-regelgeving is daar anders en strenger dan in Nederland. Vrijwel overal geld in de sport 2G, 3G of 2G-plus. Op de terugweg de eerste ervaring met sneeuw! Sneeuw! Dat witte spul dat uit de lucht valt als het koud en vochtig is!

  Michel Hoeken – ter afsluiting van dit artikel – was in Peer (Grote-Brogel) in België te vinden bij het Gemeentelijk Bosloopcriterium. Afstand 12 km (in werkelijkheid maar 11,5) in 1.07.25. Hij was – zover bekend – daarmee de enige Grenslauper die aan een hardloopevenement deelnam dit weekend.

  6 weken mag je gratis meetrainen bij De Grenslaupers om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op te doen.

  Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl