• Teuten

 • Teuten.

  Een beetje geschiedenis kan geen kwaad. Michel Hoeken – en ook andere Grenslaupers in voorgaande jaren – neemt ook dit jaar deel aan het Teuten-Bosloopcriterium. Teuten waren koperslagers en ketellappers die vanuit de Kempen (o.a. Eersel) vanaf 1597 deze ambulante handel gingen uitoefenen. Tot ongeveer 1890 hebben ze dat gedaan. Naar deze goed georganiseerde beroepsgroep is een hardloop-criterium vernoemd, dat wordt georganiseerd door de atletiekverenigingen van de Belgische gemeenten Hamont-Achel, Lommel, Pelt en Hechtel-Eksel. In totaal 8 trimlopen. De eerste van deze serie vond plaats op 19 december 2021 en de laatste zal op 27 maart 2022 gehouden worden. Alle lopen vinden plaats in een bosrijke, geaccidenteerde omgeving. Als het geregend heeft, worden de omlopen alleen maar zwaarder.

  Michel Hoeken finishte bij deze 6e omloop in 56:15 min. Afstand 9 km. Nog 2 te gaan voor hem.

  De andere Grenslaupers zijn hooguit aan het trainen geweest, of op vakantie gegaan, of hebben van het schitterende weer genoten.

  Wil je ook onder alle weersomstandigheden leren hardlopen? 6 weken mag je gratis meetrainen bij De Grenslaupers om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op te doen.

  Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl