• ’t Waren er maar weinig…

  • ’t Waren er maar weinig…

    Een trainingsweek zit er weer op. Nieuwe mensen zijn mee komen trainen of deden dat al langer. Veel mensen hebben in de Corona-periode het hardlopen ontdekt, of aan hun hardloopliefde een nieuwe boost gegeven. Echter, weinig mensen nemen aan wedstrijden of hardloopevenementen deel. Dat betreft dan vooral de kleinere evenementen, zoals lokale trimlopen of wedstrijden. Grotere, commerciële organisaties trekken meestal wél veel deelnemers. Het zijn echter vaak de minder grote, lokale hardloopwedstrijdjes  en trimlopen die op hun manier sfeervol en gezellig zijn door de geringere massa en het óns kent óns effect. In die zin zijn er vergelijkingen tussen de Grenslaup Vosseven in Stramproy, de Leudal Bosloop in Heythuysen, de Kraenenbroeker Trimloop in Echt, de Trimloop van GVAC in Veldhoven en de IJzeren Man Loop in Weert te trekken. Allemaal gezellige hardloopevenementen die de basis kunnen vormen voor de deelname aan grote evenementen doordat ze een goede trainingsmogelijkheid zijn.

    De 2e editie van de Leudal Bosloop nieuwe stijl in Heythuysen vond op de zondagochtend plaats. Slechts 1 Grenslaupster aan de start – Maria Stienen - en één Vriendin van de Grenslaupers – Leny Gillessen. Veel te weinig dus voor een zondag als deze. Daarom eren we dit weekend deze 2 diehards. Ze zijn er bij 3 van de eerder genoemde trimlopen zo goed als altijd bij.

    Het 6 weken gratis meetrainen werkt aanstekelijk. Heeft al enkele nieuwe mensen opgeleverd, die in een probeerfase zitten. Wil jij ook gratis 6 weken meetrainen om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl