• Sport en ontmoetingen

 • Sport

  Staande nabij een brug op een meersprong met de rug naar de Ijzeren Man om Grenslaupers op de gevoelige plaat vast te leggen tijdens hun deelname aan de maandelijkse trimloop in Weert viel me als redacteur iets op (eigenlijk wist ik dat al heel lang). Er wordt in Weert heel veel gesport en er is een enorm sportaanbod. Op het aangegeven punt kwamen hardlopers voorbij, wandelaars, mountainbikers, groepen die aan een bootcamp deelnamen, groepen die met een persoonlijke workout bezig waren en achter mijn rug mensen die aan het waterskiën waren (dat gaat op de gravelpaden niet zo goed!!). Hoeveel meer bewegings- en sportmogelijkheden wil je nog?

  Op dat punt ook een aantal passerende Grenslaupers die bezig waren met hun hardloopronden van de Volksloop. Thijs van Pol, Henk van Bree, Koen Custers, Leny Gillessen, Marcel van Aggel.

  Weer was goed, de wind wat fors, de temperatuur lekker en voor deze keer eens geen regen.

  Ontmoetingen

  De Grenslaupers had ik al ontmoet en gegroet. Echter met deze 5 had het aantal ontmoetingen zijn einde nog niet bereikt. De volgende meet-moments waren er daarna nog:

  De trainster Nicole van een sportgroep kwam kennismaken en vragen om enkele foto’s van haar groep te maken. Natuurlijk! Frans Bongers meldde zich in het passeren met vrouw en kinderwagen al aan als vrijwilliger voor de 34e Halve van Ell. Een man kwam naast me staan om zijn zoon aan te moedigen tijdens het hardlooprondje, Harrie Stempher, Eddie en Godelieve Driessens passeerden hardlopend. Marcel van Aggel liet zijn drinkbelt bij me achter. Lopend naar de finish 2 moedrtjes met kinderwagens die zzich afvroegen of ze geen lopers zouden hinderen als ze tegen de route in liepen? Bij de finsih Wim Janssen die even hand kwam schudden. Ook Truus van Aggel die de drinkbelt van manlief in ontvangst nam. Jos Hopman uit Eindhoven die met de rug naar mij toe zat en me daarom niet opmerkte. Teruglopend naar de parkeerplaats bij het zwembad 3 dames op een bankje. Bleken 2 oud Grenslaupsters (Christian en Josée) met een vriendin te zijn. Toch maar even laatste stukje met hen mee gewandeld naar de parkeerplaats en in die tijd even bijgekletst.

   

  Foto's van deze ochtend zijn ook te zien en vinden via FOTOLINK

  Grenslauper worden?

  Kun je al hardlopen en wil je je bij de Grenslaupers aansluiten? Obstacle-runs gaan doen, ontmoetingen hebben en  wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé en alle andere weersomstandigheden  trainen?  Wil je ook mooie dingen beleven? Wil je je netwerk uitbreiden, gezellig met andere praten (niet óp de telefoon zitten?!)? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of stuur een mailtje naar secretariaat@degrenslaupers.nl