• Scouting Challenge, Feestje, gastlopen en de Grenslaup Vosseven.

 • Scouting Challenge, Feestje, gastlopen en de Grenslaup Vosseven.

  De scouting Tungelroy heeft en had een eigen feestje, een 24-uurs challenge. Hardlopend, wandelend, fietsend of met OV vanaf een locatie in Duitsland, België of Nederland terug naar Tungelroy. Scouting man in hart en nieren, Marcel van Aggel, was er bij, hardlopend. Vanaf Trois-ponts naar Tungelroy. Vertrek op 3 september rond het middaguur en aankomst op 4 september rond de middag. Chapeau!

  Een groot aantal Grenslaupers en oud-Grenslaupers was erbij, de 500e editie van de HEMA IJzeren Man Loop in Weert. Een evenement (en zijn voorgangers) dat al vele en vele jaren door Grenslaupers bezocht wordt in het kader van trainingen, voorbereidingen, testen en vrijetijdsbesteding. Deze keer een extra feestelijke aflevering in verband met het jubileum.

  Ook de Grenslaupers hebben een maandelijkse trimloop, geen 12, maar ‘slechts’ 10 keer per jaar (juli en augustus niet), De Grenslaup Vosseven. Genoemd naar het bosgebied met ven in Stramproy, vlak tegen de Belgische grens. Daarvan staat in september op de 3e zondag de 390e editie (325 afleveringen van de Wallenloop in Tungelroy en Altweerterheide en bijna 65 van de Grenslaup) op het programma. Qua leeftijd bijna net zo oud als de Volksloop in Weert, maar door minder edities per jaar en Corona nog niet aan de 400 toe. Dat zal in 2023 pas gaan gebeuren.

  De laatste gastloop van het seizoen staat gepland voor aanstaande dinsdagavond in Maarheeze. De routes zijn al verzonden. Het tijdstip van aanvang is veranderd in 19:00 u in verband met de vroeger invallende duisternis. Toch mag iedereen – ook niet-Grenslaupers – erbij zijn om hard te lopen of te wandelen.

  Ook in zon, licht, duisternis, weer en wind trainen? Ook je conditie opbouwen? Ook je hardloopambities uitbreiden? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl