• Record ALV, afscheid, gastlopen en meer

 • Record ALV, afscheid, gastlopen en meer

  Actief weekje voor de Grenslaupers. We vernamen het trieste bericht, dat Echtenaar Sjeng Francot afgelopen donderdag is overleden op 84-jarige leeftijd. Hij was diverse jaren nauw betrokken bij de Grenslaupers en diverse andere loopgroepen in het Limburgse. Ook was hij een begenadigd trainer en hardloper. Sjeng was ‘Vriend van de Grenslaupers’ nadat hij zijn actieve sportcarrière beëindigde. We wensen zijn naasten veel sterkte toe.

  Een record werd gevestigd bij de Algemene Ledenvergadering van de vereniging op vrijdagavond 21 april. Opkomst was ruim 56% van de leden. Dat is nog nooit het geval geweest. Meestal bleek de teller steken ergens tussen 20 en 35%. Zegt veel over de betrokkenheid van de huidige leden bij de vereniging en haar toekomst. Er werden meteen mensen gevonden om het beleidsplan voor de komende jaren onder handen te nemen en aan te passen. Ook werd er een commissie gevormd voor de invulling van de stand bij de verenigingsmiddag van Royer verenigingen op zondag 11 juni aanstaande. De commissie van de Halve Marathon heeft al wijzigingen ondergaan in het voorbije jaar en zal ook dit jaar wijzigen. Een oproep voor enkele vrijwilligers om hulp te bieden bij de Grenslaup Vosseven werd gedaan.  Wil je naar de foto’s van de vergadering kijken, klik dan op deze link https://photos.app.goo.gl/439PeetBvSQ5SNbp6 om bij het album te komen.

  Het project Go2Run loopt goed (mooie woordspeling!). De deelnemers vorderen in het aantal minuten dat ze kunnen hardlopen, hun conditie verbetert zienderogen en het sfeertje is gezellig, sportief en goed.

  Dan was er nog de Leudal-Bosloop in Heythuysen op zondagmorgen 23 april. Maria Stienen, Marcvel van Aggel, Leny Gillessen aan de start. In het kader van het 50-jarig bestaan van Atletiek Leudal werden zo goed als alle deelnemers op de foto gezet. Uit die foto’s worden er gekozen die in een artikel in De Limburger gebruikt gaan worden. Alle genomen foto’s zijn te vinden via: https://photos.app.goo.gl/5Z1AJX94wnuaLJET7

  Zondag 30 april 2023 is de eerste Gastloop van 2023. Organisatie Anita Palmen, startlocatie MFA in Tungelroy, tijd: 10:00 u. Iedereen mag meedoen, ook niet-Grenslaupers.

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl