• Plaatsnamen!

 • Plaatsnamen!

   

  Weert

  Een aantal Grenslaupers – 3 om precies te zijn - liep de laatste lange duurloop vóór de deelname aan de Eindhoven marathon op 8 oktober. Marcel van Aggel moest er helaas na 8 km de brui aan geven wegens kleine blessure. Hij werd door Kristel en Hans mooi thuis bij zijn vrouw afgeleverd, waarna de 2 overgeblevenen de resterende 16 km liepen.

   

  Bree

  Op zaterdag de 16e was de Groene 10 mijl van Bree. Een fantastisch mooie wedstrijd die o.a. door het natuurgebied ‘De Luijsen’ voert. Koen Custers was er bij.

  Het was een warme, zwoele editie, eindigend met regen.

   

  Stramproy

  17 september de 75e Grenslaup Vosseven alweer. Ook hier hoge luchtvochtigheid en weinig zuurstof. De deelnemers moesten onder het hardlopen allerlei uitwijkmaneuvres toepassen om grote waterplassen te omzeilen. Van tevoren was hun al gewezen op het aanroepen van “Mozes’ om zo een droge doorgang door de poelen te krijgen, maar… de adem daarvoor ontbrak blijkbaar, óf het geloof?

   

  Amsterdam of Zaandam

  Een mogelijk nieuw Grenslaupersgezicht, Bregje, liep de Dam tot Dam loop.

   

  Craenendonck

  De Halve Marathon van Craenendonck kent elk jaar meestal we één of meer Grenslaupers onder de deelnemer. Dit jaar door allerlei omstandigheden helaas niet.

   

  Kopenhagen

  Jawel, Kopenhagen. De op dit moment meest nomadische Grenslauper is Marc Munnecom. Hij heeft zich ten doel gesteld aan 5 Super Halfs in Europa deel te nemen. Lissabon is al geweest, vandaag, de 17e in Kopenhagen (DK). Een super-ervaring voor hem. Al hardlopen een stad bezichtigen! Bij goede weercondities, te goed misschien(?), werd om 11:15 u gestart om na 1:52 en nog wat seconden (netto) de finish te bereiken. Moeilijker werd het rond en na km 16 (vermoeidheid). Onderweg aanmoedigingen van heel veel toeschouwers.  

  Over 2 weken staat de 3e in de reeks Super Halfs gepland, Cardiff (Wales)!

   

  Ospel

  Vooruitkijkend zien we dat een estafetteploeg van de Grenslaupers op 19 september het Vredesvuur gaat ophalen in Mariaheide. Dit in het kader van de herdenking van de bevrijding van Ospel en Nederweert op die datum in 1944. Het vredesvuur wordt aan het eind van de loop ontstoken bij het herdenkingsmonument. Meer hierover volgende week.

   

  Ell

  In Ell – we kijken opnieuw vooruit – vindt op 26 november 2023 de 33e editie van de Halve van Ell plaats. Vrijwilligers om daar een haandje uit te steken zijn altijd welkom. Vooral verkeersregelaars. Wil je een handje mee komen helpen? Vul dan dit FORMULIER in.

  Wil je graag deelnemen? Ga dan via de link naar de inschrijfpagina

  Foto’s

  Er zijn een aantal foto’s van het weekend van 16 t/m 17 september beschikbaar. Bekijk ze via: Foto’s 16 en 17 september 2023

   

  Grenslauper worden? Meetrainen?

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, in het buitenland aan wedstrijden deel te gaan nemen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl