U bent hier: Home

Home

Extra artikel met uitslagen
   (11-06-2017)

Dat Grenslaupers er graag op uittrekken om ergens aan een hardloopevenement deel te nemen is bekend. Dit weekend maakten ze het echter behoorlijk bont. Vandaar dat we voor de website een apart openbaar artikel hebben gemaakt. In de andere media mogen we meestal maar ongeveer 2000 woorden gebruiken en slechts 1 tot 4 foto's. Nu kunnen we even ongebreideld alles neerzetten.

Vrijdagavond 9 juni: Mediweert Singelloop, Weert

Zoals altijd een grote groep Grenslaupers aan de start op de 2 hoofdafstanden. Of het dit maal een record aantal was, we weten dat even niet. 24 in ieder geval! 

Bij deze groep waren er 6(!) die een persoonlijk record op hun afstand liepen, zeer opmerkelijk. Koen Custers, Dave Steijvers, Joop Brouwers, Johan Breukers, Vera Coenen, Lila Joseph. Erik Houben behaalde daarbij ook nog een podiumplek (3eM40). Waarvan akte. Foto's van deze loop zijn te zien in één van de fotoalbums op deze website en via de website van AV Weert. Klik op deze LINK om naar dat album toe te gaan.

Bijzonder ook de deelname van in eerste instantie 3, maar later nog 2 Run tot the Starters. Dat zijn beginnende hardlopers en hardloopsters die na Start to Run door trainen naar een volgend doel. Deze groep had een redelijke omvang, maar helaas hebben diverse mensen wegens ziekte, vakantie of blessures af moeten haken. Joyce Konings en Marloes Linders finishten beide in een veel betere tijd, dan ze ooit hadden kunnen dromen. Ze gaan nu hun verdere doelen bepalen.

Opmerkelijk was de deelname van Daniëlle van Holst op de 5 km. Ze behaalde daar een fraaie 11e plek bij de vrouwen senioren. Vervolgens liep ze een gedeelte van de 10 km mee als "haas" voor Suzanne Bongers.

De volgende dag was ze te vinden bij de:

Stadstriatlon Weert (zaterdag 10 juni)

Na de middag startte Daniëlle daar op de zogeheten sprinttriatlon, 750 m zwemmen, 18,9 km fietsen en 5 km hardlopen. Je moet er maar aan gaan staan.

Impressie van haar fietsen (foto: Erik Houben), meer foto's bij de foto-albums elders op de website.

Zondag 11 juni. Normaal de 2e zondag van de maand en weinig bezoeken aan wedstrijden. Meestal trainen Grenslaupers in grotere of kleinere groepjes in hun eigen omgeving. Niet deze 2e zondag van juni.

Maastrichts Mooiste.

Hanneke Janshen hadden we al poosje niet op trainingen gezien, maar kregen wel de signalen dat ze flink aan het trainen was. Nu bleek dat alle trainingsarbeid voor MM was gebeurd. Ze liep voor het eerst een 10 Mijl. Mooi resultaat met 1:38.13 bij de hoge temperaturen. Trots op de behaalde medaille mag je dan zeker zijn.

Daniëlle van Holst nam deze zondag maar wijselijk rust. Ze vierde haar verjaardag!

Pink Ladies Run, Eindhoven.

Op vrijdagavond waren ze alleen maar toeschouwers, op de zaterdag trainden ze opvallend rustig of zelfs niet. Wie? Simone van de Moosdijk, Marleen van Lierop en Elize van den Akker. Later bleek, dat ook Suzanne Bongers (die ook al op de vrijdagavond in Weert een 10 km had gedaan) van de partij was. Zij namen deel aan verschillende afstanden bij deze loop tegen kanker. 

Opmerkelijk de deelname van Simone van de Moosdijk. Zij is een Start to Runner van oktober 2016. Ontwikkelde zich snel tot een loopster met de juiste instelling en nam hier deel aan de 10 km. Nevenbij haalde zij met haar teamleden en andere ondersteuners een fraai bedrag (bijna € 20000,00) bij elkaar voor de kankerbestrijding. CHAPEAU!

Elize en Suzanne vonden 5 km genoeg, Marleen deed er een schepje bovenop en startte op de 7,5 km. Simone, zoals reeds gezegd, 10 km. Baas boven baas!

En dan is er nog:

Michel Hoeken. Hij presteerde het om op zondag de 11e aan 2 lopen deel te nemen. De Trimloop van GVAC Veldhoven, waarhij 12,6 km aflegde (zijn 2 grote ronden van 6,3 km) en later in de middag nam hij in eigen dorp (200 m van zijn woonhuis) deel aan de Bièrsel Run, een soort urban trail door Molenbeersel. Afstand 9 km die via weg, steeg, trapjes, door gebouwen en via tuinen door zijn mooie dorp voerde. De opbrengsten gingen naar de school waar hij tot voor ongeveer 9 jaar terug werkte. Die bekostigt daarmee de renovatie en herinrichting van de speelplaats.

Blijft alleen nog het lijstje met uitslagen van dit weekend over:

Uitslagen week 23:

 

9 juni 2017: Mediweert Singelloop, Weert:

Deze uitslagen zijn te zien via www.uitslagen.nl

 

10 juni 2017: Stadstriatlon Weert (sprinttriatlon):

750 m zwemmen, 18,9 km fietsen en 5 km lopen: Daniëlle van Holst: 1:30:00 (ong.)

 

11 juni 2017: Maastrichts Mooiste, Maastricht:

16,09 km: Hanneke Janshen: 1:38:13

 

11 juni 2017: Pink Ladies Run, Eindhoven:

5 km: Suzanne Bongers: 0:31:57; Elize van den Akker: 0:36:35

7½ km: Marleen van Lierop: 0:51:52

10 km: Simone van de Moosdijk: 1:14:13

 

11 juni 2017: Trimloop GVAC, Veldhoven:

12,6 km: Michel Hoeken: 1:14:11

 

11 juni 2017: Bièrsel Run, Molenbeersel (B):

9 km: Michel Hoeken: 0:52:19

 

Daarmee is het nieuws van dit weekend wel compleet!

(Terug naar boven)


Marathondebuut
   (28-05-2017)

Vandaag, 28 mei 2017, was de dag van Wijnand Willems. Gedurende enkele maanden had hij zich voorbereid via het schema van "sportrusten" op het uitlopen van een hele marathon. Zijn doel heeft hij bereikt. Een fraaie prestatie is neergezet. In 4:05:01 debuteerde hij op de marathonafstand. Zijn keuze was de marathon van Tilburg die dit jaar zijn 1e editie beleefde.

Na een voorspoedige eerste 25 km werden de benen wat zwaarder en moest Wijnand zich meer op hartslag en ademhaling gaan focussen. De warmte was ook nog een tegenspeler van belang. Al met al een mooi pr op deze afstand voor hem.

Onze felicitaties en "Op naar de 2e!"

De foto laat zijn finish zien.

(Terug naar boven)


Hardloopschoenen
   (28-04-2017)

Van Het Loopcentrum in Horst ontvingen we bijgaand artikel met betrekking tot de aanschaf van hardloopschoenen:

Kan ik zomaar de opvolger van mijn type hardloopschoenen kopen?

Ervaren hardlopers zijn bekend met het feit dat nagenoeg ieder type hardloopschoen jaarlijks vervangen wordt door een nieuw model. Soms met een compleet nieuwe ‘look’ ofwel een ‘color update’. Maar is het enkel de kleur van de schoen die veranderd is ten opzicht van het vorige model? Het antwoord is: meestal niet! In de meeste gevallen vinden er ook functionele aanpassingen plaats. Een hippe kleur is leuk, maar zijn de functionele wijzigingen voor jou ook nog leuk….?

 

Gevolgen?

Het wijzigen van functionele eigenschappen in hardloopschoenen heeft zoals gezegd direct invloed op de mate van demping en stabiliteit, maar ook op pasvorm, afwikkeling en loopcomfort. In principe zijn aanpassingen bedoeld om de schoenen nog ‘beter’ te maken. Maar helaas hebben de functionele aanpassingen niet altijd een positieve uitwerking voor de gebruiker. De vraag of het nieuwe type hardloopschoen nog goed bij jouw manier van lopen past, kan enkel persoonlijk beantwoord worden. Kleine wijzigingen kunnen grote gevolgen hebben voor de belasting op spieren, banden, pezen en gewrichten, zo is onze ervaring.

 

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van functionele wijzigingen die veel voorkomen:

  • het gebruik van andere dempingstechnieken en - materialen wat direct gevolgen heeft voor dempende en stabiliserende eigenschappen van je schoenen. De belasting op je lichaam kan hierdoor volledig anders zijn.
  • een gewijzigde heeldrop (de hielhoogte ten opzichte van de hoogte in de voorvoet). Dit is bepalend voor de manier van afwikkeling van je voet en dus ook voor de mate van belasting op je voorvoet, achillespees en kuitspieren.
  • een aanpassing in het bovenwerk wat leidt tot een gewijzigde pasvorm. Wel zo prettig als het nieuwe type ook nog prettig aansluit bij de vorm van jouw voet.  

 

Niet zichtbaar

Het lastige voor elke hardloper is dat enkel de kleurwijzigingen zichtbaar zijn. Een gewijzigde heeldrop of gebruik van andere materialen is aan de buitenzijde niet zichtbaar.

De wetenschap dat deze aanpassingen jaarlijks plaatsvinden, is echter wel iets om serieus te nemen. We hebben maar al te vaak blessures zien ontstaan door een gewijzigd schoentype. Zeker als jouw lijf nog niet zo lang gewend is aan de hardloopbewegingen. Ben er zuinig op en laat je informeren zodat je weet wat je koopt en waar je op loopt.

 

Veel loopplezier toegewenst, ook met uw nieuwe schoenen!

(Terug naar boven)


Run to the Start groep
   (27-04-2017)

Op zaterdag 22 april was de eerste vervolgtraining van een groepje heel enthousiaste Start to Runners die de week ervoor geslaagd waren voor S2R voorjaar 2017. Deze groep gaat nu verder trainen om in juni aanstaande deel te nemen aan de Singelloop in Weert. Dit projectje heeft de naam: Run to the Start gekregen. Trainer is Gerard van Kessel. Hij begeleidt deze groep tot en met 10 juni. Daarna zullen ze moeten kiezen wat ze gaan doen. De Grenslaupers hebben namelijk geen mogelijkheid om op zaterdagen te trainen.

De "huiswerktrainingen" van deze groep worden op doordeweekse dagen wél bij de Grenslaupers gedaan.

(Terug naar boven)


Succesvolle 1e marathon
   (10-04-2017)

Zondag 9 april 2017 nam Henk Janssen voor het eerst deel aan een marathon, de NN Rotterdam Marathon. Maanden van voorbereiding, langere en kortere duurlopen, intervaltrainingen, boslopen, fartlektrainingen gingen aan zijn debuut vooraf. Doel: uitlopen. Tijd: minder belangrijk. Henk slaagde in zijn opzet. 42 kilometer en 195 meter hardlopen in zijn eigen tempo met alleen de "man met de hamer" op zijn pad, als hij die al zou ontmoeten. De temperatuur liep na de start flink op en velde uiteindelijk meer dn 1000 deelnemers. Niet Henk. Ondanks het feit dat hij ook - vooral na 30 km - last begon te krijgen van de warmte, hield hij goed vol en finishte uiteindelijk in 4:07:53. Een goed debuut, dat kansen biedt om bij een volgende gelegenheid deze tijd te verbeteren.

Henk, chapeau en gefeliciteerd!

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

 

Eerstvolgende evenementen

BegindatumNaamLocatieAanvangDeelname
02-07-2017IJzeren Man VolksloopWeert10:00 
09-07-2017Gastloop StramproyVosseven, Lochtstraat 28 
(2)
09-07-2017Trimloop GVACAtletiekbaan Veldhoven10:00
(0)

 


Ogenblik a.u.b. ...