• Olympisch……

 • Olympisch……

  Zoals het er naar uitziet moet er heel wat gebeuren willen er onder de leden van de Grenslaupers mensen opstaan die zó hard lopen, dat ze deel mogen en kunnen nemen aan de Olympische Spelen of andere grote evenementen. Mogen lopen, kunnen lopen, wat harder kunnen en mogen lopen of in enkele gevallen vrij snel kunnen lopen, behoort tot de mogelijkheden. Ooit is er een in het Baexemse AZC verblijvende vluchteling met één van onze trainingen mee gegaan. Zijn land van herkomst zijn we even kwijt. Hij was wedstrijdloper geweest en kon op 10 km ongeveer 30 min halen en in de halve Marathon ongeveer 1:06:00, zo gaf hij aan. Onze snelste man van dat moment werd voor die training aan hem gekoppeld. Helaas, die kwam na 15 – 16 km helemaal gesloopt terug. De AZC-er hebben we daarna nooit meer mogen verwelkomen. We weten ook niet wat er van hem geworden is.

  Genoten hebben we in de voorbije week en weekend van Sifan Hassan en Abdi Nageeye. Toppers van Team NL. Hardlopende toppers die de medailleschaal van de Olympische Spelen vanuit de atletiek, speciaal het hardlopen, een boost hebben gegeven. We feliciteren hun met de behaalde medailles!

  Dat Grenslaupers met de Olympische Spelen verbonden zijn blijkt wel uit de feiten, dat in het verleden bij het handboogschieten Pieter Custers uitgezonden werd naar de spelen, hij, zijn ouders en broers waren lid van de Grenslaupers en trainden hier hun conditie.

  Op dit moment zijn de ouders van Vera van Pol – turnster – lid van de vereniging.

  Onze droom – het zal wel een droom blijven – in 2024 een Grenslauper op de spelen in Parijs? Laten we het maar bij een droom houden!

  De foto’s van vandaag: de Olympische toppers én de moeder van Vera van Pol.

  De ‘hernieuwde beginners’-groep gaat lekker. Ze zijn halverwege hun doel. Ondanks vakantietijd is de motivatie goed en hoog! Zij gaan ervoor!

  Wil je begeleid worden bij het hardlopen? Wil je beter, sneller, gedrevener, (nog) gemotiveerder worden? Wil je liever samen trainen, samen lopen, samen sporten, meer gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus. Kom dan gewoon gratis 6 weken bij ons hardlopen en meetrainen! Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen samen met anderen! Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl