• Nogmaals stilte, herinneringen, veel warmte en gastlopen

 • Nogmaals stilte, herinneringen, veel warmte en gastlopen

  In de voorbije week heeft de redacteur wederom van 2 voor hem bekenden afscheid moeten nemen. Daarom even een verlengde stilte. Die stilte geldt ook voor het nieuws dat de vereniging bereikte, dat één van de vriendinnen van de Grenslaupers, Leny Gillessen enkele weken geleden afscheid heeft moeten nemen van haar vriend Jan. Verlies, we moeten er helaas mee omgaan en leren leven!

  Dat leven wordt in de voorbije dagen en ook nog aankomende week nog eens flink op de proef gesteld door een enorme hittegolf die over heel Nederland en grote delen van Europa voelbaar is. Temperaturen van ruim boven de 30 graden blijken ineens heel gewoon te zijn en te worden. Gaan we daarmee naar Keniaanse en Ethiopische hardloopomstandigheden? Hardlopen wordt door de hitte flink belemmerd. De een kan goed tegen hardlopen en warmte, anderen nemen even pauze, gaan fietsen of wandelen, of gaan op vakantie, pakken rust. Echter, je kunt ook blijven hardlopen, op een lager pitje weliswaar, minder kilometers, lager tempo, koelere, bosrijke omgeving. Waar kom je dan terecht? Juist bij een gastloop, meerdere zelfs. 4 augustus in Nederweert, 9 augustus in het Leudal. 1 en 6 september volgen er nog 2. Altijd leuk, altijd gezellig, al is het maar voor het snoepen en drankje achteraf of de ontmoetingen (in dit geval met enkele kabouters) die je onderweg hebt. Van de loop op 9 augustus hebben we enkele impressies bij dit verslag gevoegd.

  Deze week ook een herinnering. In het weekend van 12 t/m 14 augustus 2022 vond de 44e editie van de Monschau Marathon plaats. Die marathon was vele jaren een doel voor een groep Grenslaupers om aan deel te nemen (estafetteversie) en een gezellig weekend te hebben. Bij de afbeeldingen dit keer de teams van 2007.

  Inmiddels is ook de website van de halve marathon flink aangepast en van de nodige informatie voorzien. De inschrijving gaat op korte termijn open.

  Het 6 weken gratis meetrainen geldt nog steeds en geldt altijd en blijft gelden. Wil jij dat ook? Gratis 6 weken meetrainen om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl