• Niets (of toch niet?), behalve leuke gastlopen

  • Niets (of toch niet?), behalve leuke gastlopen

    Qua wedstrijden is het rustig op het moment. Er wordt wel van alles georganiseerd, maar aan slechts weinig nemen Grenslaupers deel. Daarom even de titel NIETS. Die titel is ook gebaseerd op een liedje van Roland Verstappen, ‘Helemaal niets!’. Daarin steeds een vergelijk van wat het één zou zijn zonder iets anders, helemaal niets. Wat is hardlopen, zonder wedstrijd? Helemaal niets. Wat zijn de Grenslaupers zonder grens? Helemaal niets. Zo kun je wel meer vergelijkingen bedenken.

    Uit het NIETs kwam toch ineens een bericht van Roerl Roumen. Terugkomend van een lang slepende blessure nam hij in Bocholt deel aan de Sezoenstrail. Een wedstrijd genoemd naar het bekende biermerk. 5 km zijn afstand, zijn tijd 21:19 min. Daarmee tikte hij de top 10 aan bij de mannen overall en de top 5 bij de M35 categorie. Comeback geslaagd. Niet voor NIETS getraind!

    Toch is er bij de Grenslaupers ook een fenomeen, dat zeer zeker IETS is en niet NIETS, de Gastlopen. Komende weken staan er weer een aantal op het programma. 4 en 9 augustus 1 en 6 september. Hans Nievergeld, Henk Janssen, Suzan en Dirk (niet verwarren met Susan en Freek!) en Marcel van Aggel en Rosalie Wiermans zijn de organisatoren. Zij zetten routes uit in Nederweert, Het Leudal bij Roggel, Ittervoort en Maarheeze.  Verschillende afstanden en tempogroepen. Iedereen ook niet-Grenslaupers kunnen deelnemen. Wandelen kan ook. Dus… zin om te hardlopen of wandelen tussen 19:30 en 21:00 u op die dagen? Informeer je dan via de website en zorg, dat je er bij bent.

    Het 6 weken gratis meetrainen geldt nog steeds en geldt altijd. Heeft al enkele nieuwe mensen opgeleverd, die in een probeerfase zitten. Wil jij ook gratis 6 weken meetrainen om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl