• Moment van stilte en dan weer hardlopen

 • Moment van stilte en dan weer hardlopen

  Zo is er weinig nieuws en dan weer is er zoveel, dat het eigenlijk teveel is om in één artikel te vatten.

  Een week geleden bereikte de vereniging het droevige bericht, dat één van de trouwste deelnemers aan hardloopevenementen van De Grenslaupers, AV Weert, Atletiek Leudal, Gerard (Sjaar) Heussen was overleden. Vóór aanvang van de trimloop in Weert op 7 augustus werd in het bijzijn van zijn familie stilgestaan bij zijn overlijden. Een op-en-top-sportman heeft ons verlaten. Hardlopen, wandelen, tafeltennis en bovenal dansen waren zijn bezigheden. De familie wensen we heel veel sterkte toe.

  Het gastlopenseizoen is goed bezig. Na enkele gastlopen in juni en juli was 4 augustus  een gastloop in Nederweert. De daaropvolgende staat alweer op 9  augustus gepland, in Roggel. Iedereen mag daaraan deelnemen, Grenslauper of niet.

  De Tour d’Oospel was er ook weer dit weekend, een wielerevenement met een hardlooponderdeel erbij in Ospel. Bij dat laatste waren 6 Grenslaupers te vinden, 1 uit Nederweert, 2 uit Ospel, 1 uit Weert en 2 uit Roggel. Hans Truijen zette op de 10 km 59.17 op de klok en Helmi Truijen 54.19. Hans Nievergeld 44.18, Thijs van Pol 48.07, Theo Halfers, 50.49 en Henk Janssen 59.11.

  7 Augustus – eerder al vermeld – was de 499e editie van de HEMA IJzeren Man Loop. Grenslaupers zijn altijd wel bij deze trimloop te vinden. Dit keer 4, waaronder ook weer Thijs van Pol. Hij was na de 10 km van de avond ervoor nu 1e op de 6 km met 29.33. Maria Stienen 4 km in 40.52, Michel Hoeken 12 km, 1.13.00 en Marcel van Aggel 15,5 km in de fraaie tijd van 1.19.42. Voor de volgende maand staat de 500e gepland met extra activiteiten.

  September 2022, om precies te zijn de 3e zondag, start ook een nieuw seizoen Grenslaupen Vosseven. Nieuws daarover volgt zo gauw het er is.

  Vol in de steigers staat ook de 32e Halve Marathon van Ell. Gewijzigd parcours, alleen voorinschrijven en nog wat wijzigingen komen er aan. Houd 27 november 2022 maar alvast vrij in je agenda, train en doe mee.

  Het 6 weken gratis meetrainen geldt nog steeds en geldt altijd en blijft gelden. Wil jij dat ook? Gratis 6 weken meetrainen om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl