• Meten, geschiedenis en meer.

  • Meten, geschiedenis en meer.

    Vroeg, heel vroeg in de zondagmorgen van 28 augustus ging een groepje Grenslaupers met de fiets op weg onder leiding van een functionaris van de Atletiekunie. Startpunt, de Kampstraat in Ell, eindpunt de Hunnissenstraat in Ell. Totale afstand ruim 21 km en 97,5 m via Haler, Neeritter, Ittervoort, klein stukje Grathem, Hunsel en dan weer naar Ell. De officiële opmeting van de parcours van de halve marathon van Ell. De rapportage ontvangt de vereniging in de loop van de aankomende week. We zijn benieuwd naar de aanpassingen die de ontworpen route moet ondergaan om de vereiste afstand te krijgen.

    Michel Hoeken en zijn vrouw Christian (voormalig Grenslaupster) hadden afgelopen week het hardlopen op een laag pitje gezet om het wandelen even flink op te pakken. Dat deden ze bij de 4-Daagse van de IJzer. Een wandeltocht in en door het gebied van België nabij de rivier de IJzer waar in de 1e Wereldoorlog (1914 – 1918) heel zwaar gevochten is om elke vierkante meter grond. Afstanden: 31,6,  32,7,  34,6 en 30,2 km. Aantal deelnemers lag om en nabij de 5000.

    De gastlopen gaan nog door. Nog 2 te gaan 1 op donderdag 1 september in Ittervoort en 1 op dinsdag 6 september in Maarheeze. Ben jij daar ook bij? Iedereen mag aan deze gastlopen deelnemen.

    Ook in weer en wind trainen? Ook je conditie opbouwen? Ook je hardloopambities uitbreiden? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl