• Logo-isch

  • Logo-isch.

    Een week geen artikel van en over de vereniging. We zijn het doorgekomen. De redactie was er even tussenuit voor een ‘teambuilding’-weekend.

    Schreven we de vorige keer, dat hardlopen leuk is, dan zouden we dat nu weer kunnen schrijven, maar… we gaan even terug naar de start van en met hardlopen in de clubvorm van “De Grenslaupers”. We schrijven 1994. Enkele mensen (daarover in een ander artikel meer) besluiten een hardloopvereniging op te richten in Stramproy. Een vereniging heeft een logo nodig als herkenning. Dat logo kwam er. Omdat de club gericht was op het grensgebied met België en omdat de aangrenzende provincie dezelfde naam heeft, werd dat in het ontwerp meegenomen. Ook geeft de naam grenslaupers aan, dat de leden grensverleggend bezig zijn. Grenzen verleggen door trainen, door wedstrijddeelnames, door initiatieven.

    Geert Kwaspen, toenmalig Grenslauper, Moofhaofpaadzanger en bekende Royenaar (helaas niet meer onder ons), grafisch onderlegd en werkzaam bij Smeets Offset in Weert, kwam met een mooi ontwerp en een goede naam voor de vereniging. Dat ontwerp – 2 hardlopers (interpreteer als man/vrouw/anders), de beide Limburgen en de verenigingsnaam – wordt binnen de vereniging en daarbuiten nog steeds gebruikt. In kleur (zwart-geel) en zwart-wit. In de loop der jaren zijn echter niet alleen Belgen en Nederlanders lid van de vereniging geworden en geweest, maar ook mensen met andere nationaliteiten, Duits, Noors, Macedonisch. Momenteel zijn naast de Macedonische trainster nog enkele Belgen lid, komen de meeste leden echter uit de regio Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw.

    Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl