• Last Man Standing Orango Run en ander hardloopplezier ….

 • Een wedstrijd? Nee. Een hardloopevenement? Ja. Met alle deelnemers tegelijk aan de start? Ja. Op dezelfde plek? Nee. Hoe dan wel?

  De Last Man Standing Orango Run stond gepland voor 27 maart 2021. Een Virtueel hardloopevenement, waaraan iedereen deel kon nemen die een eigen uitgezette ronde of afstand van 6,7 km per uur af kon leggen. Iedereen kon dus gewoon vanaf zijn/haar eigen startplek vertrekken. Om 05:00 u. in de ochtend was de algemene, virtuele start. Legde je de ronde snel af, had je een lange rustpauze eer de volgende ronde in zou gaan. Was je een langzame deelnemer of zelfs wandelaar, dan was je rusttijd per uur maar kort, of ontbrak. Rik Elschott, Laura Duijf en John van de Burgt hadden ingeschreven voor de gratis deelname (je kon eventueel een donatie doen aan RunforKika). Doel van alle drie was het om de 50 km te halen van de in totaal 127,3 (maximale afstand in 19 uur!). Laura moest “helaas” bij 45 km stoppen vanwege de zwaar verzuurde benen. Haar vriend liep echter nog even door en scoorde 53 km.

  Rik Elschott en zijn loopmaat bleven telkens ruim binnen het uur, zodat ze voldoende pauze hadden. Hun ronde was aan de ene kant beschut door bomen en struiken, maar anderzijds ook open, waardoor de wind flink vat op hun had.

  John vond het zwaar, maar toen hij dat aangaf zat hij al in de buurt van de 50 km.

  Andere Grenslaupers hadden heel andere zaken aan hun hoofd. Erik Houben kwam heel gemakkelijk het weekend door aan zee. Hij legde al heel vroeg in de zaterdagmorgen een strand en duinenronde af in Zoutelande.

  Geweldig mooi nieuws kwam notabene uit Zweden. Daar woont Marko Greijmans  met zijn vriendin Theresa. Zij werden zaterdag de trotse ouders van zoon Tyr. Onze felicitaties gaan naar hen toe.

  Marleen van Lierop en Elize van den Akker wonen al niet zover van de Belgische grens, maar als ze gaan hardlopen – zeker 16 km – dan voert zo’n rondje al snel enkele honderden meters voorbij en over de landsgrens met België.

  Vanaf de komende week gaan we weer de trainingen oppakken in groepen van maximaal 4 personen én op voldoende afstand van elkaar. Nieuws daarover zal nog volgen.

  Ook de Grenslaupers beleven? Samen trainen, samen lopen, samen sporten, de gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus. Kom gewoon (als het weer mag en kan) gratis 6 weken bij ons hardlopen en meetrainen! Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen samen met anderen! Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl