• Internationaal Weekend

 • Internationaal weekend!

   

  Hoezo internationaal?

  De Grenslaupers pretenderen een internationaal gezelschap te zijn. Dat is nog steeds het geval. De leden komen uit België en Nederland.

  Het internationale zit hem ook in de landen waar ze aan wedstrijden deelnemen. Dit weekend was dat ook het geval. Nederland (Weert), België (Opitter) en Verenigd Koninkrijk / Wales (Cardiff). Niet mis dus!

  Ook bij dit internationale volkje je thuis voelen? Later in dit artikel!

   

  Weert

  We beginnen in the Netherlands, Weert. De Hema IJzerenman Loop. 6 Grenslaupers erbij deze maand, Marcel van Aggel, Maria Stienen, Leny Gillessen, Toos Rademakers, Thijs van Pol en Koen Custers. De vestigingsplaats van de vereniging is weliswaar Stramproy (gemeente Weert), maar vaak zijn leden ook met activiteiten en trainingen binnen de gemeente Leudal te vinden. Zo ook op zondag 24 september.

   

  Opitter

  In de Belgische grensstreek is het Gemeentelijk Bosloopcriterium weer begonnen. Een serie trimlopen georganiseerd door de grensgemeenten aan de Belgische kant van de grens. Michel Hoeken was bij de eerste loop erbij. Over een licht modderig, geaccidenteerd, zanderig en heuvelig parcours door de bossen van de regio Opitter legde hij 9,5 km af in 59 minuten en 12 seconden. Een zeer fraaie prestatie voor deze getalenteerde niet meer piepe Grenslauper.

   

  Cardiff (Wales)

  Marc Munnecom was daar om zijn 3e Super Halff te lopen. We laten hem zelf aan het woord:

  Cardiff!

  Mijn 3e Superhalfs halve marathon, deze keer in Cardiff (Wales) en rennen we de 20th editie van deze prachtig gave halve marathon. Mijn 2e halve marathon in een serie van 3 (2 weken geleden Kopenhagen, vandaag (zondag *redactie) Cardiff en over 3 weken Valencia).

  Een halve marathon is in Engeland 13 mijl 192,5 yards.

  Zaterdagochtend met de trein in alle vroegte vertrokken naar Schiphol om de oversteek te maken richting Bristol om van daaruit met de bus en trein naar Cardiff af te reizen. Maar ook in Engeland willen ze er geld (ponden) bij en grijpen ze grote evenementen aan om te staken. Zo ook deze zaterdag, dus zit er niets anders op dan met de bus de reis naar Cardiff voort te zetten.

  Zondag! Raceday!

  Na een goede nachtrust, een lekker Engels ontbijt wandelend naar Event Village om mijn startnummer op te halen.

  Het weer 18gr., bewolkt en kans op een klein 🌧 buitje tijdens de wedstrijd! Deze is overigens niet gevallen.

  De race verliep zoals gepland. Drukte van jewelste bij de start (27500 deelnemers) verdeeld over 6 startvakken. Verder goed geregeld!. Een prachtig mooi parcours met een paar flinke klimmetjes erin en door de stad zelf waarbij enkele mooie, oude bezienswaardigheden gepasseerd werden.

  In een tijd van 01:47:06 passeerde ik de finish en mocht de prachtige finisher-medaille in ontvangst nemen.

  Even uithijgen om weer richting hotel terug te keren, spullen te pakken en de reis naar huis weer in te zetten.

  Wow 🤩 mijn 3e Superhalfs inmiddels weer, over 3 weken naar Valencia 🏃💪🏻

   

  De 33e Halve van Ell

  Wil je daar komen helpen? Vul dan dit FORMULIER in.

  Wil je graag deelnemen? Ga dan via de link naar de inschrijfpagina

   

  Foto’s

  Vrijwel elk weekend zijn er foto’s van deelnemers of van wedstrijden. Deze keer hebben we ze ook weer in een album bij elkaar gezet. Je vindt ze HIER.

   

  Lid worden van het Grenslaupersvolkje?

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, in het buitenland aan wedstrijden deel te gaan nemen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl