• Internationaal

 • Internationaal

  Deze week geen vragen, maar een internationaal verhaal.

  De naam Grenslaupers is in 1994 ontstaan uit het gegeven dat Stramproy grenst aan België. Grenslaupers liepen en lopen dus al tientallen jaren over grenzen heen. Eerst alleen de Belgische grens, daarna Duitsland, Zweden, Noorwegen, Italië, Spanje, USA, VK, Finland en meer. Daaraan is nu Canada toegevoegd door Roel Roumen. Hij heeft een meer-weekse tour door Canada gemaakt vanuit Calgary samen met zijn familie. In Calgary had hij redelijk vlak na de aankomst de deelname aan de halve marathon gepland. Start op die wedstrijddag was om 07:00 u. in de ochtend vanwege de warmte!

  Zijn doel 1:45 u te lopen moest hij snel laten varen. Uiteindelijk werd het 1:50:10 in een rustiger tempo, met wat toeristische kilometers ertussen en door de hoogtemeters. Roel gaf aan, dat het een goed georganiseerd evenement was met een enthousiast publiek. Inmiddels terug in Nederland is hij weer in training voor volgende wedstrijden. Hij heeft Grenslaupersgeschiedenis geschreven!

  In de voorbije week was het warm. Bij de training op donderdagavond kwamen slechts enkele die hards. Een groot deel van die dag viel de regen met bakken uit de lucht. De echte die hards zijn echter vastgelegd. Zie de foto.

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, in het buitenland aan wedstrijden deel te gaan nemen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl