• Hardlopen, wandelen, natuur ....

 • Hardlopen, wandelen, natuur ….

  Als hardloper en wandelaar ben je – als het goed is – nauw betrokken bij groen en natuur. Niet om er iets kapot te maken of te verstoren, maar als gebruiker van wat die natuur ons te bieden heeft, rust, ruimte, chil-momenten, vergezichten, het leren beseffen dat je als sporter maar een klein radertje in het natuurlijke geheel van de regio, het land of de wereld bent.

  Vandaag kregen we enkele mooie opnamen binnen van Grenslaupers die er op de zondagmorgen op uit waren in hele mooie natuurgebieden in Limburg/Brabant. Maria Stienen legde het begin van de lente vast middels een weiland met lammetjes. Het nieuwe leven.

  Erik Houben loopt als het even kan elke zondagmorgen een lange afstand of – liever nog – een trail. Zo ook vanmorgen in Helenaveen door de Mariapeel. 25 km, door een fantastisch mooie omgeving. De omgeving die rust uitstraalt, die je mind reset tot wat écht belangrijk is, sporten, bewegen, hardlopen, bezig zijn om gezond te blijven.

  De maatregelen met betrekking tot sporten zijn nog steeds dezelfde. Gelet op de opmerkingen vanuit het OMT en kabinet zal er niet veel gewijzigd worden. Beter nog, de huidige maatregelen zullen worden verlengd met 1 of meer maanden.

  Wat wél weer kan – heeft de regering, de Atletiekunie en de gemeente Weert laten weten – is trainen in groepen van 4 op sportaccommodaties. Ook sporten in het buiten gebied, de bossen en buiten de accommodaties is in groepen van 4 toegestaan. Groepslessen mogen niet. Ook geen wedstrijden of ze moeten virtueel zijn. In de loop van de komende week, als de verdere informatie vrij komt, zal er overleg zijn tussen trainers en bestuur over wat er verder mogelijk is op trainingsgebied.

   

  Ook de Grenslaupers beleven? Samen trainen, samen lopen, samen sporten, de gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus. Kom gewoon (als het weer mag en kan) gratis 6 weken bij ons hardlopen en meetrainen! Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen samen met anderen! Meld je via secretariaat@degrenslaupers.nl