• Hardlopen een feest

  • De 50e column van 2020. Wat alle schrijfsels van dit jaar gemeen hebben is: hardlopen en De Grenslaupers. Bijna alle schrijfsels hebben ook nog Covid-19 als gemeenschappelijke factor. De pandemie heeft de eerste weken van het jaar niet zo sterk beïnvloed als wel de periode vanaf maart.

    We gaan nog niet terugkijken, maar blikken wel alvast een beetje over de schouder. 2 Trainingen per week die goed tot zeer goed bezocht werden en deskundig begeleid konden worden. Op zaterdag of zondag een wedstrijd of trimloop in de buurt of verder weg. Zo ging het in de eerste weken van 2020 er aan toe. De Grenslaupers volop in beweging, volop in training, volop bezig met sociaal contact.

    Vanaf het moment dat de pandemie aan invloed toenam, moesten de trainingen tijdelijk stilgelegd worden en moest iedereen even op eigen houtje trainen, zo goed en kwaad als dat ging. Het sluiten van de Belgische grens zorgde er ook nog voor, dat routes omgelegd moesten worden naar alleen maar de Nederlandse zijde. Onverminderd bleef echter het plezier in hardlopen. Via de apps en andere media kon gevolgd worden wie er gelopen had, aan het lopen was, of wilde gaan lopen. Trainingen konden op enig moment weer onder bepaalde voorwaarden plaatsvinden. Gefocust werd op mei juni, toen de maatregelen wat soepeler werden. Opeens weer een opleving in deelnames aan wedstrijden en trimlopen. Er was weer perspectief, er konden weer doelen worden gesteld. Zo bleef hardlopen een feest, een belevenis een levensbehoefte. Grenslaupers konden elkaar weer ontmoeten, zien, horen. Met elkaar lachen, huilen, lopen, trainen, rivaliseren, uitdagingen aangaan. Tot aan de volgende lockdown…..

    Het hardloopvirus blijft echter rondgaan. Beleef daarom het lopen bij de Grenslaupers! Kom gewoon gratis 6 weken bij ons hardlopen en meetrainen! Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen met anderen! Meld je via secretariaat@degrenslaupers.nl of 06-21573196.