• Hardloopfeestje weer afgelopen of toch niet?

  • In deze 51e column van 2020 moeten we helaas constateren dat diverse maatregelen van vóór 14 december niet gewerkt hebben. Oorzaak: ons gedrag (zoals het ernaar uitziet). Daardoor zijn strengere maatregelen afgekondigd. Weer zo erg, dat hardlopen wel mag, maar nog in groepjes van maximaal 2! Dat heeft er bij de Grenslaupers in geresulteerd, dat we op maandagavond direct na de toespraak van premier Rutte alle trainingen tot en met 19 januari 2021 afgezegd hebben. Pas rond die tijd gaan we verder kijken.

    Vlak voor deze Lock down hadden we echter nog een activiteit aangemaakt en aangekondigd. De Virtuele Winterrun. Een Virtuele loop over een eigen parcours van 1, 5, 10 of 21 km, óf aan de hand van door de vereniging uitgezette en te downloaden routes. Inschrijven t/m 17 december en de route lopen vanaf 19 t/m 31 december. Bij het publiceren van dit artikel waren de eerste uitslagen binnen. Henk van Bree, Thijs van Pol, Henny Offermanns en Wilma van Muijen hadden al deelgenomen. De eerste 2 aan de 21 km en de laatste 2 aan de 10 km. We houden het bij. Een substantieel bedrag van het inschrijfgeld komt ten goede aan de vereniging.

    Wat gemist wordt is echter de gezelligheid van in een groep lopen, het samen onderweg zijn van iets naar iets anders en terug. Praten, lachen, soms bijna huilen, samen sportief bezig zijn.

    Het hardloopvirus zit echter nog steeds in de vereniging, verspreid zich, handhaaft zich, verankert zich. Beleef daarom het lopen bij de Grenslaupers! Kom gewoon (als het weer mag en kan) gratis 6 weken bij ons hardlopen en meetrainen! Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen met anderen! Meld je via secretariaat@degrenslaupers.nl of 06-21573196.