• Goochelen (niet Googlen!) met 780, 1, 661, 52, 2, 26, 59, 42, 70, 5, 6, 800, 7, 20, 19, 25, 643 en 13

 • Goochelen (niet Googlen!) met 780, 1, 661, 52, 2, 26, 59, 42, 70, 5, 6, 800, 7, 20, 19, 25, 643 en 13

  Hans Kazan kan het, Hans Klok is een meester, regeringen kunnen het, bedrijven doen het (wel eens of vaker?), kinderen vinden het soms wel leuk, wát? Goochelen, spelen met getallen. Gaan we ook eens proberen, zeker in dit weekend, waarin weinig te melden is en we doen dat niet in de volgorde, waarin ze in de titel opgesomd zijn.

  13 is de datum van de zondag in augustus 2023 dat dit artikel geschreven is. Een ongeluksgetal? Nee, niet als het op zondag valt, daar heb je dan weer een vrijdag voor nodig.

  19 is de datum in augustus (aanstaande zaterdag!) dat in Ospel de Global Tour d’Oospel georganiseerd wordt. Een hele zaterdag fietsen, hardlopen en vooral ook feesten. Kijk ook maar op de website www.tourdoospel.nl om in te schrijven of te lezen wat er allemaal gedaan kan worden.

  25 is het getal dat bij de laatste vrijdag van augustus hoort, dan is in Molenbeersel de Kermis Happening. Vele jaren geleden had Molenbeersel een Kermis-Marathon. Toen enkele jaren niets en sinds een aantal jaren deze Kermis Happening, waar ook gefeest en hardgelopen kan worden (niet in die volgorde, maar liever andersom! Kijk op www.kermishappeningmolenbeersel.be om meer te lezen en in te schrijven.

  We vorderen in de rij en komen bij de 5. Klein getal, maar het geeft het aantal Grenslaupers en Vrienden van de Grenslaupers aan, dat op de zondagmorgen de 13e (2e keer dat getal!) ruim 5 (ook dat getal voor de 2e keer!) kilometer wandelde in de omgeving van het Vosseven en de grens met België. Onder hen 2 70+ers (dan hebben we dat getal ook al voor de 1e keer genoemd)! Dit clubje wandelaars ontmoette onderweg 2 aardige ‘dames’ die de namen 52 en 59 droegen, gedwongen door hun eigenaar via een prachtige halsband met een stevig slot erop. Hun rechterachterpoot was voorzien van een oranje lintje. Waarom? Daar zijn de wandelaars niet achter gekomen. Wat de werkelijke namen van de beide koeien waren ook niet.

  Blijven er nog 2 over, de 42 (1e keer) en de 70 (2e keer!). De 42 (2e keer) staat voor het aantal kilometers waarvoor Hans Nievergeld, Kristel Evers, Marcel van Aggel, Roel Roumen en Henk Janssen aan het trainen zijn in het kader van hun voorbereidingen op enkele marathons in het najaar. Ze vorderen gestaag. Vandaag met 26 km rond Nederweert weer een hele afstand.

  De 42 (3e keer) staat ook samen met de 70 (3e keer!) voor de afstanden die bij de Monschau Marathon in de Eiffel in Duitsland afgelegd kunnen worden. 11 Jaar lang was een soms grote, soms kleine delegatie Grenslaupers daar te gast om in estafettevorm, of solo de 42 (4e keer!) kilometer af te leggen inclusief de daarbij behorende 800 (daar is ie dan eindelijk) hoogtemeters! Correctie: het zijn maar 780 hm.

  Een heel verhaal deze keer ondanks de komkommertijd (dat ijn er minimaal 2)! Over 7 (oh die hadden we ook nog!) dagen op de 20e (ah ook dat is een datum in augustus!)  een nieuw verhaal. Kijken wat we dan kunnen verzinnen. Het slotgetal van deze spelreeks is 661. Dat is namelijk het aantal woorden van dit artikel!

  Wil je ook in komkommertijd voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, in het buitenland aan wedstrijden deel te gaan nemen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl