• Geslaagd, Connemara, nieuw leven in trimloop.

 • Geslaagd, Connemara, nieuw leven in trimloop.

  Het hoofdnieuws van het weekend is het slagen van Theo Halfers voor het diploma hardlooptrainer niveau 3. In Deurne op het complex van LG Deurne legde hij zijn laatste proeve van bekwaamheid af na een opleiding van 6 maanden. Daarmee heeft de vereniging naast Julija Perkovska een 2e hardlooptrainer met licentie. Theo en de assistent-trainers zullen zich vooral richten op de donderdag-trainingen. Het volledige team bestaat nu uit 5 (assistent-)trainers en 2 aanvullende trainers van AV Weert.

  Een 2e groot nieuws van het weekend was de deelname van Marleen van Lierop en Elize van den Akker aan de Connemara Half Marathon in Connemara Ierland. Een pittige hele en halve marathon die in die streken bekend staat als “The hell of the west”. Die hell zit in de laatste kilometers met de bijnaam “The Wall”! Een geweldige prestatie hebben ze geleverd.

  In het verleden zijn er door atletiekverenigingen en loopgroepen in de regio diverse trimlopen georganiseerd, de Grenslaup Vosseven op de 3e zondag van de maand, de HEMA IJzerenmanloop op de 1e zondag van de maand, de Leudalbosloop op de 4e zondag van de maand, trimloop GVAC Veldhoven op de 2e, 4e en 5e zondag van de maand, de Kranenbroeker Trimloop op de 2e zondag gedurende 8 maanden (sept. – april). In de uitvoeringen en aantallen deelnames is in de loop der jaren een wijziging te zien. Aantallen deelnemers werden minder (minder animo om rondjes te lopen?), opmaak uitslagen gebeurt hier en daar nog wel, terwijl het op andere plaatsen losgelaten wordt. Dat ging ook in Heythuysen gebeuren. Nieuwe naam Leudal Bosloop, geen inschrijving, gratis deelname, geen tijdregistratie/uitslag, wel tijdklok, nieuwe redelijk pittige ronde van 3 km die 1 t/m 5 keer gelopen kan worden. Enkele Grenslaupers – Maria Stienen, Henny Offermanns en Wilma van Muijen - erbij om deze nieuwe vorm mee te maken.

  Michel Hoeken is de Grenslauper die elke week wel een hardloopbelevenis meemaakt. Zo ook zaterdag 23 april. De Cityloop in Bree (B). Een belevenisloop door kerken, warenhuizen, zwembad, sporthal, stadhuis, Cultureel Centrum en meer. Totaal 10 km met daarin ook nog 120 trappen. Inderdaad een belevenis om mee te maken.

  Het 6 weken gratis meetrainen werkt aanstekelijk. Heeft al enkele nieuwe mensen opgeleverd, die in een probeerfase zitten. Wil jij ook gratis 6 weken meetrainen om te proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl