• (Geen) Record en .....

 • (Geen)Record en …..

   Geen record

  Het deelnemersaantal bij de 33e Halve van Ell was geen record. Wél waren er 100 meer inschrijvingen dan in 2022. Het recordaantal inschrijvingen staat nog altijd in de boeken bij 2019, 589! Benieuwd, of dat in 2024 bij de 34e verbroken wordt.

   Wel een record

  Een record werd gevestigd op de website van de club. Wekelijks verschijn daar een artikel met soms een fotoke erbij. In de voorbije week is dat artikel een recordaantal keren bekeken, aangevinkt, gelezen. Ruim 360 keer! Dat is nog niet eerder vertoond. De Grenslaupers worden nog eens beroemd!

   33e

  Zondag 26 november vond de 33e aflevering van de Halve van Ell plaats. Begonnen ooit in Swartbroek en later voortgezet in Ell, wordt dit hardloopevenement door onze club jaarlijks op de kaart gezet met behulp van een groot aantal vrijwilligers. Dit jaar 64 in totaal. Daarvan een groot aantal (ruim 30) verkeersregelaars die alle verkeersactiviteiten in goede banen hebben moeten leiden in en rond Ell.

  Dank, grote dank, heel veel dank, een groot dank je wel, danke schön, thanks, merci, gracias, grazie, efcharistó.

  Dank gaat ook uit naar de sponsoren die met geld en goederen de wedstrijd elk jaar steunen.

  Wat bij de 33e ook opviel was een aantal mensen die deelnamen om iets te promoten / onder de aandacht te brengen. 2 Halen we er even naar voren.

  Een deelneemster die de longen en luchtwegen onder de aandacht bracht en het belang om daar zuinig op te zijn en ze goed te verzorgen (niet roken, sporten, schone lucht) en

  Een team van deelnemers die aandacht vroegen voor de ziekte van Huntington! Dat is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening van de hersenen, waarbij delen van de hersenen worden aangetast door het uitvallen van hersencellen. Dit team is gesplitst in meerdere groepen die op allerlei plekken deelnamen aan hardloopevenementen.

   IJzeren Man Loop

  Geen recordaantal, maar wel veel Grenslaupers, 12 om precies te zijn, aan de start. Maria Stienen, Leny Gillessen, Toos Rademakers, Wout Scheper, Marcel van Aggel, Thijs van Pol, Helmi Truijen, Hans Truijen, Sonja van Melick, Vera van Melick, Michel Hoeken en Henk van Bree. Ze liepen begeleid door een zonnetje, briesje en lage temperatuur hun rondje(s).

   Lid worden van het Grenslaupersvolkje?

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, internationaal te worden, in het buitenland aan wedstrijden deel gaan nemen, trails lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl