• EK Obstacle run nogmaals, gast-redacteur

  • Vergeten

    Bij het artikel van vorige week hadden foto’s moeten staan, echter… die stonden er niet bij. Foutje van de redactie. Deze week halen we dat in met een reeksje van foto’s.

    OCR

    Maurice Braam nam vorige week deel aan het EK in Fondo Grande in Italië. Hij was 1 deelnemer van de grote Nederllandse afvaardiging die daar te vinden was.

    Hij fungeert deze week als gast-redacteur en vertelt zijn relaas van dit enorme sportieve evenement.

    ===

    Op 13 juni startte het Europees Kampioenschap Obstacle Course Racing (OCREC) in Fondo Grande in Italië. OCR geeft een extra dimensie aan een trail-run, omdat er obstakels op het parcours zijn geplaatst. Een deel van de obstakels is verplicht om te halen ook al zijn er meerdere pogingen nodig. Bij de moeilijkere, meer technische obstakels is er maar 1 poging. Wordt een obstakel niet gehaald, dan wordt er een bandje afgeknipt. Je start met 3 bandjes en jouw eindtijd telt alleen als je nog met minimaal 1 bandje bij de finish aankomt. 

    Als  Grenslauper Maurice reisde ik af naar Italië als onderdeel van de Nederlandse selectie om daar 3 dagen een obstacle run te doen.

    De eerste dag stond in het teken van een openingsceremonie,  het verkennen van het parcours en het maken van promotie foto's.

    Vrijdag (14 juni – red) is de start van de Short Course, een uitdagend parcours van 3,8 km, 150 hoogtemeters en 23 obstakels. Het is droog en ongeveer 15 graden dus ideaal loopweer. Voor de start had ik veel zenuwen en prestatiedrang. In de eerste KM was een steile helling, de skipiste, gevolgd door een afdaling op een trail-pad door het bos. De obstakels bestonden uit touwklimmen, boomstam sjouwen, ringzwaaien en andere uitdagende zwaai-, slinger-, en klimelementen afgewisseld met stijgingen en dalingen door een mooi bosrijk gebied. Vlak voor de finish stonden de laatste obstakels waarbij ook en groot deel van de Nederlandse atleten stonden, die mij aanmoedigden om nog even het laatste restje energie eruit te persen en een sprint te trekken naar de finish. Eindtijd 53 min 40 sec. Helaas zonder bandjes, maar wat een geweldig gevoel om zo over de finish te komen!

    De Standard Course van ruim 14 km, 660 hoogtemeters en 41 obstakels was de volgende dag. De zenuwen waren ingeruild voor zware benen en spierpijn in schouders/armen. Er wordt gestart bij 18 graden en het was droog. De eerste 1,5 km van het parcours was bekend van gisteren en werd gevolgd door een zware klim die voor mij niet te rennen was. Op handen en voeten ben ik naar boven geworsteld. Gelukkig kwam er een lange, redelijk vlakke afdaling die vol stond met nieuwe zwaai/slinger obstakels  en zware til/sleep obstakels. De laatste klim was in de mist en daardoor een stuk kouder maar eindigde boven op de berg met een fantastisch uitzicht. Ik heb een paar minuten de tijd genomen om van het uitzicht te genieten. Uiteindelijk kwam ik weer zonder bandje na 2 uur en 44 minuten over de finish. De energie was helemaal op maar ik heb er een heel erg goed gevoel aan overgehouden. Snel terug naar het hotel gegaan om te douchen en te slapen!

    Na de teamwedstrijden op zondagmorgen was het in de middag tijd voor de Fun Run. Hier geen wedstrijdelement,  maar speciaal om toeschouwers en vrijwilligers de kans te geven om ook een run mee te maken. Samen met mijn grootste fan, mijn vrouw, deed ik mee aan deze Fun Run. Nu 9,80 km en weer 500 hoogtemeters en ongeveer 30 obstakels. Het tempo was laag door de spierpijn in mijn hele lichaam. 

    Dit was een mooie run vol quality time met mijn vrouw en een hele goede afsluiting van een geweldig weekend!!!

    Nu tijd om te herstellen en stiekem dromen over het EK 2025 in Portugal ....... en heel misschien het WK 2025 in Zweden.

    ===

    Grenslauper worden?

    Kun je al hardlopen en wil je je bij de Grenslaupers aansluiten? Obstacleruns gaan doen,

    en wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé en alle andere weersomstandigheden  trainen?  Wil je ook mooie dingen beleven? Wil je je netwerk uitbreiden, gezellig met andere praten (niet óp de telefoon zitten?!)? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden

  • Deze week een serie foto's. Meeste van OCR

    1 foto van de trailrun van vorige week..

    1e is Nederlands team,

    2e Maurice Braam

    3e  3,8 km impressie

    4e Trots op de medaille

    5e Slinger- en andere obstakels

    6e Uitzicht op berg.

    7e Trailrun Leudal Henk Janssen