• Egmond en verder…. Teuten.

 • Egmond en verder…. Teuten.

  We zijn al bij de 2e zondag van het jaar, als we dit schrijven. Op die dag traditiegetrouw de Halve van Egmond. Een van de bekendste en grotere halve marathons in Nederland. Ongeveer 7 km van de 21 voert de deelnemers over het strand, vele kilometers worden ook door de golvende duinen afgelegd om vervolgens weer in het centrum van Egmond te finishen.

  Er zijn nooit grote aantallen Grenslaupers geweest die hier deelnamen. Reden? We weten het niet. Lag blijkbaar niet binnen gezichtsveld, planning of belangstelling.

  Marc Munnecom heeft daar andere ideeën over. Hij startte direct na de Amsterdam Marathon met de voorbereidingen op een nieuw loopjaar. Als 1e uitdaging Egmond aan Zee. Zoonlief liep de mini-marathon en liet zijn vader zien, dat hij er ook al wat van kan! 5.56 min. Marc legde vervolgens de 21 km over strand en door duinen af in 1.51.48. Een prachtige prestatie, gezien het feit, dat de kilometers over het strand met wind tégen afgelegd werden. Volgens Marc de zwaarste halve van Nederland. Zou het?

  Michel Hoeken onze fanatiekste wedstrijd/trimloop-loper was te vinden bij het Teuten-Bosloop-Criterium in Herkol (gemeente Pelt). Het criterium is genoemd naar de Teuten, rondtrekkende koperslagers en ketellappers uit dat gebied in een ver verleden (vanaf 1597). 8 Trimlopen vinden er op verschillende plaatsen onder de naam Teutenbosloop plaats. Michel liep in Herkol 10,7 km in 1:06:16 over een pittig onverhard en door de regen nat en modderig parcours

  Wil je ook voorbereidingen treffen voor lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl