• De warmste 21 februari ooit én hardlopen….

 • Bij de start van de zondag was het nog niet bekend. 21 februari 2021 zou de warmste 21 februari ooit worden sinds de metingen begonnen. Daarin ook nog meegenomen, dat één week eerder er nog gesproken werd van een Elfstedentocht (die zeker niet gehouden zou kunnen worden). Verschil in temperatuur ongeveer 253 – 30 graden. Extreem!

  Wat deden Grenslaupers? De foto’s bewijzen het. Martia Stienen ging voor een stevige wandeling op de vroege zondagmorgen. Natuurlijk gekleed in een Grenslaupers-shirt.

  Marleen van Lierop was ergens in Zeeland te vinden en liep daar 7,5 km in een stralend lentezonnetje een hardlooprondje van 7½ kilometer.

  In Stramproy was het drukker. Een kleine groep had afgesproken om – met inachtneming van de afstands- en groepsregels te gaan hardlopen of wandelen. Henk van Bree en Thijs van Pol (vorige week ook al in beeld) kwamen we in de buurt van Boshuis Nieuw Vosseven tegen. Lekker onderweg voor ongeveer 15 km. Henny Offermanns en Wilma van Muijen liepen een rustige ronde van ongeveer 8 km. Joop Brouwers had de mountainbike van stal (of uit de schuur of garage) gehaald. Hij “begon” met een ritje van 35 km. Niet slecht voor een startrit. Zeker niet, als je de route bekijkt.

  In ieder geval was te merken, dat het weer veel beter was in één keer. Veel mensen op stap, meer animo om te gaan bewegen. Meer Grenslaupers in het grensgebied (België-Nederland) onderweg.

  Nu nog wachten tot de maatregelen weer verder versoepeld kunnen worden en trainen in kleinere (of liefst grotere) groepen weer kán en mág. We kunnen niet wachten!!!