• De halve van Ell en herinnering

 • De halve van Ell en herinnering

  Veel Grenslaupers op vakantie, warm weer, toch leuke en gevarieerde trainingen op de dinsdag en donderdag. Geen of weinig wedstrijden om verslag van te doen. Daarom wat nieuws over de 32e Halve van Ell en een herinnering.

  De organisatiegroep van de Halve van Ell is flink bezig met alles te regelen. Er komen enkele wijzigingen aan.

  Het parcours zal aangepast worden en opnieuw worden opgemeten. De start wordt verlegd naar de Kampstraat. De finish blijft op de Hunnissenstraat. De route wordt zo aangepast, dat er zo min mogelijk verkeersregelaars en posten nodig zijn.

  De inschrijving en na-inschrijving is alleen nog online in 2 fasen. Afhalen startnummers op de wedstrijddag. Na-inschrijving op die dag is niet meer mogelijk.

  De tijdregistratie is uit handen gegeven aan Chiptiming.

  De kortere routes ondergaan een afstandswijziging. De lengte wordt iets groter.

  De inschrijving gaat zo snel als maar kan open via inschrijven.nl. De tijdregistratie wordt geregeld via stopwatch.nl en de uitslagen zijn zo snel als maar kan na de wedstrijd bekend via uitslagen.nl.

  35 jaar geleden vond de eerste halve van Ell plaats. Toen niet in Ell, maar in Swartbroek. De Halve van Swartbroek. De organisatie van toen was de Recreatiegroep Weert en omstreken. Een stichting die hardlopen hoog in het vaandel had staan, aangevoerd door Huub Vrenken uit Swartbroek. Door het wegvallen van de zaalaccommodatie in Swartbroek werd de halve verplaatst naar Ell. Onder alle omstandigheden ging die wedstrijd door, zon, regen, wind, kou, sneeuw. Het maakte niet uit. In de herinnering blijft de legendarische halve van Ell in 2005. Koud, ijzel, sneeuw. Maar hij ging door. Sneeuwschuiver op parcours, ijs en sneeuw aan de kant ruimen en lopen, heel hard lopen. ‘Slechts’ ruim 150 deelnemers, maar een winnaar die er mocht zijn, Patrick Delait. Hij was degene die 6 keer met de winst van de halve ging strijken.

  Ook in weer en wind trainen? Ook je conditie opbouwen? Ook je hardloopambities uitbreiden? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl