• Avondklok en trainen

 • Avondklok en toch lopen?

  Al vele weken mag er niet in groepen van meer dan 2 personen getraind worden. Dat zorgt er voor, dat trainingen in de normale vorm afgelast moesten worden. Een en ander – ook al gezien de lange periode van de pandemie – zorgt er ook voor, dat het sociale aspect binnen de vereniging op een laag pitje staat.

  Nu de avondklok is ingevoerd voor de aankomende weken, wordt trainen voor velen nog problematischer. Je moet vóór 21 uur thuis zijn. Oplossing daarin kan zijn, dat de trainers elke week een training uit nu of verleden online zetten via de app van de vereniging. Ook kunnen er filmpjes met oefeningen gedeeld worden. Dat gebeurt vanaf nu weer met grote regelmaat. Zo kan ieder op een eigen tijdstip met een gerichte training bezig zijn en toch voor het begin van de avondklok weer thuis zijn.

  Diverse Grenslaupers trainen één of meerdere keren per week op allerlei locaties (niet altijd de gewone trainingsomgevingen zoals Stramproy of Weert). Oproep is ook gedaan om die rondjes te delen en eventueel ook foto’s van die rondjes, zodat ook anderen die kunnen gaan hardlopen. We zijn benieuwd of dat in grote getale gaat gebeuren.

  Afgelopen vrijdag kwam de eerste foto binnen, die we hier delen. Henk van Bree en Thijs van Pol hadden afgesproken om samen vanaf één van de viaducten van de Ringbaan in Weert aan een trainingsronde te beginnen. Kaartjes van de rondjes hadden ze bij de melding gevoegd. Nu de rest van de vereniging nog!

  Beleef – zo gauw alle beperkingen opgeheven zijn - het samen trainen, het samen lopen, het samen sporten, de gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus. Kom gewoon (als het weer mag en kan) gratis 6 weken bij ons hardlopen en meetrainen! Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen samen met anderen! Meld je via secretariaat@degrenslaupers.nl of 06-21573196.