• Afscheid, Koning, Vesting, slot en lopen

 • Afscheid, Koning, Vesting, slot en lopen

  Afgelopen week moesten we helaas afscheid nemen van Julija Perkovska, onze trainster op de dinsdagavond. Wegens verhuizing naar Zuid-Limburg kan ze zowel bij De Grenslaupers als bij AV Weert geen trainingen meer verzorgen. We wensen haar veel succes en geluk in haar nieuwe woonomgeving.

  In Zuid-Limburg zijn diverse ‘bergen’ die weliswaar zo genoemd worden, maar geen bergen zijn, hooguit heuvels. Vaak zijn ze toch moeizaam te beklimmen. De Gulpeerberg is er één van. Een van de weinige mogelijkheden om die te beklimmen is in de Koning van Spanje trail. Deze trail met de Gulperberg erin is zo genoemd vanwege de 80-jarige oorlog, toen de Spanjaarden onder aanvoering van hun koning onze gebieden bezet hielden, waaronder ook deze ‘berg’. Henk Janssen was er op de zaterdag bij om de 22,4 km af te leggen. 2:44 u en 610 hoogtemeters verder kwam hij moe en voldaan over de finish van deze perfect georganiseerde trail. Koffie en vlaai en een Alcoholvrij biertje stonden op hem te wachten.

  De vestingstad Den Bosch (heeft ook wat met o.a.de Spaanse overheersing te maken) kent jaarlijks de Vestingloop. Hans Thijssen koos voor de 10 km. Voor zijn moed en inzet werd hij met een mooie medaille beloond en de eeuwige roem, dat hij in Den Bosch gelopen heeft.

  Aanstaande zondag 21 mei is de 73e editie van de Grenslaup Vosseven. Die loop vormt het slot van het 1e Go2Run project van de Grenslaupers. De deelnemers hebben 7 weken goed geluisterd, getraind, geoefend en informatie vergaard om 3 km aan één stuk te kunnen hardlopen. Deze slotloop vormt tevens het begin van een verder trainen om eind juni 5 km te kunnen lopen. We wensen de deelnemers in ieder geval veel succes.

  Hemelvaartsdag 18 mei staat er weer een gastloop gepland, dit keer in Ospel vanaf de Lemmenhoek. 4 Afstanden om hard te lopen of te wandelen. Deelname staat voor ieder die wat wil open. Aanvang 10 uur.

  Wil je ook voorbereidingen treffen om je grenzen te verleggen, trails te lopen? Je voorbereiden op lichte en zware hardloopevenementen? Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle ander weer en wind trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Ook je conditie opbouwen? Wil je gewoon leuk (leren) hardlopen? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl