• Afgelast…. Ander gaat door……én Dodentocht light!

 • Afgelast…. Ander gaat door……én Dodentocht light!

  Een uitzonderlijk besluit werd door de commissie Halve van Ell op de vrijdagavond genomen, de afgelasting van de 32e Halve van Ell op zondag 28 november 2021! Het onzekere coronabeleid, de steeds korter wordende voorbereidingstijd daardoor én de beschikbaarheid – beter gezegd de niet-beschikbaarheid – van 2 commissieleden in de aankomende maanden, lagen aan dat besluit ten grondslag. Voor het 2e opeenvolgende jaar dus geen wedstrijd in Ell. Uitzonderlijk. De organisatie gaat er van uit, dat in 2022 een normale editie gehouden kan worden, mits er voldoende vrijwilligers, commissieleden en natuurlijk deelnemers zijn.

  Wél dóór gaat de Grenslaup Vosseven, de maandelijkse trimloop die van september t/m juni wordt gehouden op een parcours van meerdere in afstand verschillende ronden achter Bungalowpark Vosseven in Stramproy. Meer hierover in een apart artikel. Eerstvolgende editie is op zondag 19 september 2021.

  In het Belgische Bornem vindt jaarlijks de Dodentocht plaats. Een wandel(hardloop)-evenement over een 100 km afstand. Deze kon dit jaar voor de 2e keer niet doorgaan (Corona). Daarop is gekozen voor een ‘Dodentocht-light’. In 2 dagen 100 km afleggen, 50 km per dag op 2 verschillende parcoursen, op verschillende dagen en met een groter aantal startplekken en tijdsloten. Michel Hoeken en zijn vrouw Christiane hebben hier aan deelgenomen met goed resultaat. Woensdag 11 en donderdag 12 augustus waren hun wandeldagen.

  De ‘beginnersgroep’ nadert de vuurdoop! Over ongeveer 2 weken is het zover, 25 minuten of 3 km hardlopen! Ondanks vakantietijd wordt er driftig getraind op allerlei locaties in zowel Nederland als daarbuiten. De motivatie is goed, ondanks dat sommigen de groep missen.

  Wil je ook begeleid worden bij het hardlopen? Wil je beter, sneller, gedrevener, (nog) gemotiveerder worden? Wil je liever samen trainen, samen lopen, samen sporten, meer gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus. Kom dan gewoon gratis 6 weken bij ons hardlopen en meetrainen! Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen samen met anderen! Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl