• A van Afgelast of Ander parcours en toch was er nog ....

 • A van Afgelast of Ander parcours en toch was er nog ....

  A in de hoofdrol

  De letter A was de hoofdletter dit weekend. Na de regen van de voorbije weken, de kou en sneeuw van de afgelopen week nu weer gladheid (ijzel) en harde wind met regen in dit weekend.

  Al die zaken zijn niet goed voor de bosparcoursen bij trimlopen en wedstrijden.

  Posterholt, de 36e Annendaalloop kondigde aan, dat lopen op het normale parcours niet mogelijk was en wijzigde het aantal ronden naar 1, 2 of 4 op een parcours van 5 km, dat wél beloopbaar was. Met name een onverhard gedeelte speelde parten bij dit besluit.

  De Heldense Bossen Verloscross in Helden werd ook afgelast. Het spekgladde parcours was volledig ongeschikt voor hardlopen.

  Als volgende werd de eigen Grenslaup Vosseven afgelast. De 4 in de bossen achter bungalowpark Vosseven uitgezette parcoursen waren door de weersomstandigheden zo verraderlijk glad en gevaarlijk, dat het risico op blessures niet genomen kon worden. Daardoor verschuift de 79e aflevering naar 18 februari 2024.

  Het grenslaupersvolkje bleef dus voornamelijk binnen dit weekend.

  Behalve Michel Hoeken. Die hanteert het motto: Altijd lopen! In Overpelt liep hij op een besneeuwd en gald bosparcours tijdens het Teutenloopcriterium 9 km in 1:01:05. Dat verklaart: En toch was er nog... Michel Hoeken. De altijd lopende Belg in ons volkje.

  Wil jij lid worden van het kleurrijke Grenslaupersvolkje?

  Dat kan! Je kunt bij dit befaamde volkje aan je conditie werken. Kleur aan je sportleven geven. 30 jaar oud is het volkje in dit jaar. We weten nog niet of we daar wel een feestje van gaan maken! We willen als hardloopvolk echter groter worden, groeien.

  Wil je dus toetreden tot deze exclusieve speciale groep? Wil je beginnen met hardlopen, trainen voor een specifiek doel, je grenzen in 2024 verleggen, aan hardloopwedstrijden, trails, of andere hardloopevenementen deelnemen?

  Wil je ook van de 1e tot de laatste dag bij regen, lage temperatuur, zon, licht, duisternis, wind tégen en wind méé  en alle andere weersomstandigheden  trainen? Wil je ook mooie dingen beleven? Wil je je netwerk uitbreiden, gezellig met andere praten (niet óp de telefoon zitten!)? Je mag 6 weken gratis meetrainen met De Grenslaupers, dat is een altijd geldend aanbod. Proeven aan het in een groep trainen, begeleiding krijgen, gezellige sportsfeer ervaren en veel sociale contacten op doen? Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl