• 5 minuten, Boslopen in België en Nederland

  • 5 minuten, Boslopen in België en Nederland

    Henk Janssen en Hans Nievergeld hebben in totaal zo’n 20 – 22 weken voorbereiding samen gedaan voor de marathon van Rotterdam. Dat ze goede trainingsarbeid verricht hebben bleek wel. Ze zijn de toppers van het weekend geworden. Elk zitten ze aan een andere kant van de 60-categorie. Henk Janssen sinds 2 dagen nét erboven! Verschil over de 42 km en 195 m in Rotterdam? 5 minuten tot op de seconde af. Hans 3:43:42 en Henk 3:48:42. Henk haalde 11 minuten van zijn beste marathontijd af. Voor beide dus formidabele tijden. Chapeau allebei!

    Boslopen is nog altijd een heel fijne tijdsbesteding. Op diverse plekken in binnen- en buitenland zijn er trimlopen, georganiseerd door verenigingen of gemeenten. De 24e kende in België een aftrap met het gemeentelijk Bosloopcriterium. Een serie boslopen die in diverse grensgemeenten georganiseerd wordt door de Dienst Sport en Recreatie van die gemeenten. Michel Hoeken hield het dicht bij huis in Maaseik (Opoeteren) en liep daar onder zware omstandigheden een afstand van 12 km.

    De Leudalbosloop (genoemd naar het natuurgebied waar het parcours ligt) werd voor de ruim 400e keer in Heythuysen georganiseerd door Atletiek Leudal. Onder fantastische omstandigheden liepen een stevig aantal deelnemers hun rondje of rondjes (max. 5). Onder hen Maria Stienen, Toos Rademaekers, Wout Scheper. Ontbrekende factor, Marcel van Aggel. Hij had bedacht, dat de wintertijd al in zou gaan en bleef langer in bed liggen. Daardoor geen hardlopen voor hem!

    6 weken gratis meetrainen bij de Grenslaupers? Wil je beter, sneller, gedrevener, (nog) gemotiveerder worden? Samen trainen, samen lopen, samen sporten, meer gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus. Maak het trainen in een groep gelijkgestemden mee. Ervaar de gezelligheid, de trainingsdoelen, de opbouw, het sociale aspect, kortom het lopen samen met anderen! Meld je via https://www.degrenslaupers.nl/lid-worden of secretariaat@degrenslaupers.nl